Büyük öfke

Büyük öfke
ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından başlayan Filistin’deki İsrail zulmüne, toplumun her kesiminden büyük tepki yağıyor. Eskişehir’de çeşitli alanlarda bir araya gelen vatandaşlar yaptıkları...


ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından başlayan Filistin’deki İsrail zulmüne, toplumun her kesiminden büyük tepki yağıyor. Eskişehir’de çeşitli alanlarda bir araya gelen vatandaşlar yaptıkları eylem ve açıklamalarla ABD ve İsrail’e öfkelerini dile getirdi. Yapılan açıklamalarda, İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişiminin kabul edilmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Filistin’de başlayan insanlık zulmüne karşı toplumun her kesiminden yükselen protestolar Eskişehir’de de devam ediyor. Kentin çeşitli noktalarında bir araya gelen Eskişehirliler, İsrail zulmüne adeta öfke kusuyor.
GIYABİ CENHAZE NAMAZI
Anadolu Gençlik Derneği üyeleri tarafından da çarşı Camii’nde İsrail’in saldırısı sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından yapılan açıklamayla İsrail lanetlendi.
Anadolu Gençlik Derneği üyeleri İsrail tarafından katledilen 60 Filistinli için gıyabi cenaze namazı kılmak ve İsrail’i anmak için toplandı.
İSRAİL GüçTEN ANLAR
çarşı Camii’nde bir araya gelen grup ilk önce saldırıda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından açıklamayı yapan AGD Şube Başkanı Muhammed Mücahit Demiralp,‘‘ Katil ABD ve işgalci İsrail, sözde bağımsızlığın 70’inci yılını Müslüman kanı dökerek kutlama kararı almıştır. Kim ne derse desin, İsrail, meşru bir devlet değil, bir terör örgütüdür, kim ne derse desin, İsrail bu coğrafyanın bir üyesi değil, bir işgalcidir. İsrail’e söz söylemek gereksizdir. İsrail sözden anlamaz, ancak güçten anlar. İsrail bu topraklarda olduğu müddetçe bu coğrafyaya barış gelmeyecektir. Herkes şahit ki kınamayla, lanet okumayla zulüm bitmiyor. Bir buçuk milyar Müslüman, 8 milyonluk İsrail’i tükürse boğar. Siz gereğini yapmazsanız, bu milletin içerisinden İsrail’e ve dünyanın tüm zalimlerine haddini bildirecek yiğitler çıkacaktır’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.