Başkent müjdesi verdi "Büyükşehir'i alacağız" dedi.

Başkent müjdesi verdi “Büyükşehir’i alacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran erken seçimleri için gerçekleştirdiği miting ile Eskişehir halkı ile buluştu. Mitingde Eskişehir’den çokça bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehirlilerden...







Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran erken seçimleri için gerçekleştirdiği miting ile Eskişehir halkı ile buluştu. Mitingde Eskişehir’den çokça bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehirlilerden 24 Haziran’da destek beklediğini ifade etti. Eskişehir için yeni bir başkentlik projesi daha sunan Erdoğan, Mart ayında ise Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasını istedi.


Bir dizi ziyaretler ve açılışa katılmak üzere Eskişehir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan helikopter ilk olarak Eskişehir Atatürk Stadyumuna iniş yaptı.
Recep Tayyip Erdoğan, programı kapsamında ilk olarak Eskişehir Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı, ardından Valilik Meydanı'nda kendisini karşılayan vatandaşlara seslendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.50’de kürsüye çıkarak Eskişehir halkına hitap etti.
“ESKİŞEHİR DEMOKRASİNİN KIYMETİNİ BİLİR!”
Eskişehir’e gerçekleştirdikleri yatırımları anlatan ve müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskişehir demokrasinin kıymetini bilir. Kalkınmanın, refahın, büyümenin kıymetini de çok iyi bilir. Aynı zamanda Eskişehir, huzurun geleceğe güvenle bakmanın kıymetini de çok iyi bilir. Tabii Eskişehir son 16 yılda bunu kimin sağladığını, gelecekte de kimin sağlayabileceğini çok iyi bilir. AK Parti 16 yıldır bu ülkeye sadece eser kazandırmıştır. Sadece hizmet vermiştir. Bu ülkede herkesin hak ve özgürlüklerinin de, refahının da teminatı AK Partidir. Bu ülkede 16 yıldır terör örgütleri ve onları destekleyenler dışında hiç kimse incitilmemiştir” dedi.
İstiklal harbinin 5 büyük savaşından 3’ünün geçtiği Eskişehir’in bu konuda kendilerini en iyi anlayacak yer olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu şehir demokrasiden de kalkınmadan da geri adım atılmasına izin vermeyeceğine inanıyorum. Eskişehir bu seçimlerde tercihinizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Güçlü meclis için, Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Partiyi destekliyor muyuz? Güçlü hükümet için, Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Partiyi destekliyor muyuz? Cumhur İttifakını destekliyor muyuz? Eskişehir, vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? İnşallah sizlerin desteği ile irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Birlikte, beraber, kardeşçe. Bizim diğer adaylardan, diğer partilerden farkımız ne biliyor muyuz? Biz size yaptıklarımızı anlatıyoruz. Milletimize ve şehirlerimize kazandırdıklarımız en büyük referansımdır. Biz kazandırdıklarımızı, devam eden projelerimizi ifade ediyoruz” ifadelerini kullanıldı.
“60 DöNüM ARAZİYİ MİLLET BAHçESİNE DöNüŞTüRüYORUZ”
Son 16 yılda Eskişehir’e 21 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, “Halep oradaysa arşın burada. Eğitimde, 2 bin 734 adet yeni derslik inşa ettik. 3 bin 495 yatak kapasiteli yüksek öğretim yurt binaları kazandırdık. Birkaç yıla kadar 4 bin 500 kişilik 4 adet yurt binası daha kazandırıyoruz. Eskişehir’e 3’üncü devlet üniversitesini de kazandırıyoruz. Eskişehir Teknik üniversitesini kurduk ve faaliyete geçirdik. Böyle bir şehre 33 bin kapasiteli stadyum yakışır dedik, nasıl memnun musunuz? Yaparsa AK Parti yapar. Halep orada arşın Eskişehir’de. Eski stadın yerine ne yapıyoruz? Millet Bahçesi. İşte biz buyuz. Nasıl? Eski stat ne hale dönüşüyor? 60 dönüm araziyi inşallah Eskişehir’de Millet Bahçesine dönüştürüyoruz. Şimdi ben oraya indim helikopter ile rezalet. Ama önce ne yaptık? O 33 bin kişilik stadyumu yaptık, ardından da bunu yapacağız. Biz aldatan olmadık biz icraatçıyız." dedi.
“BüYüKŞEHİR’İ DE ALACAĞIZ”
“Eskişehir seninle gurur duyuyor” sloganları atan kalabalığa cevap veren Erdoğan, “Ben de sizlerle gurur duyuyorum. Sizlerden tek isteğim var. Belediyelerde hepsini topladınız. Büyükşehir olmadı. İnanıyorum inşallah Mart’ta Büyükşehir’i de alacağız. İnanıyorum. çünkü bunlardan bir şey olmaz. Bunların ne yaptığı Eskişehir’de belli. Ama bizim ne yaptığımız da belli. Biz buyuz. Eskişehir’e hızlı treni getirdik mi? Hızlı tren ile birlikte tüm bölünmüş yolları yaptık mı? Sağlıkta 5’i hastane olmak üzere toplam 21 adet inşa ettik. Eskişehir Şehir Hastanemiz 1081 yataklı dev bir eser. İçinde 4 hastane birimi, 36 ameliyathanesi, 152 adet yoğun bakım yatağı, 264 adet polikliniği, 24 yataklı diyaliz merkezi bulunan şehir hastanemizi bu yılsonuna kadar hizmete alıyoruz. Şehir hastanemize ulaşımı kolaylaştırmak için burası ile 71 Evler arasında kavşaklar ve bağlantı yolları yaptık. Bunun yanında 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımına da şu anda devam ediyoruz. Bu 2 hastanemizin toplam yatırım bedeli ne biliyor musunuz? 1,2 katrilyon lira. Helal olsun Eskişehir’e. Eskişehir’e yapacağımız ihale, proje aşamasında olan toplam 11 sağlık tesisimiz var. Sağlık önemli" şeklinde konuştu.  
“ERDOĞAN’DAN MüJDE!”
Erdoğan, yaptığı konuşmada Eskişehir’e müjde de verdi.
Eskişehir'i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ettiklerini ifade eden Erdoğan, “üniversiteleriyle ilköğretimden liselere kadar her kademeden kurumlarıyla ülkemizin en iyi öğretim alt yapılarından birine Eskişehir’e böyle bir unvan yakışır. Türk Dünyasının her köşesinden buraya gelecek buradan Türk Dünyasına gidecek öğrencilerimiz coğrafyalarımızın geleceğini değiştireceğiz. Bunun için gereken çalışmalar gereken hazırlıklar başlayacak. Şimdiden Eskişehir’in Türk Dünyası Eğitim Başkenti olmasını hayırlı olmasını diliyorum. Siyaset iddia işidir, siyaset icraat işidir. Hamd olsun biz dedik ki, iddiamız Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi haline getirmek. İcraatımız geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat büyütmüş olmamız. önümüzdeki dönemde Türkiye’yi 2 kat daha büyüttüğümüzde ülkemizi ilk dünyadaki 10 ülke arasına sokma hedefine ulaşıyoruz. Bay Kemal bunu anlamaz, Bay Muharrem bunu anlamaz. Bu kadar yatırımlar yapıyoruz, bunları ne ile yapıyoruz. Yüksek Hızlı Tren hatları ne ile yapılıyor. Bay Kemal büyümeyen bir ülke bunları yapabilir mi? Bu atılımları yapabilir mi? Bu eğitim, bu derslikler yapılabilir mi Bay Kemal? çiftçilere yüzde 100 destek veriyoruz Bay Kemal. Tarımda verdiğimiz destekler verilebilir mi Bay Kemal? Bay Muharrem anlamazsınız. Siz bu ülkede çırak bile olmadınız" şeklinde konuştu.
 “EŞEK öLüR KALIR SEMERİ, İNSAN OLUR KALIR ESERİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’e de kıraathaneler açacaklarını kaydederek, şunları dile getirdi: 
"Millet kıraathaneleri dedim. Adam millet kıraathanelerinden rahatsız oldu. Ne dedi, ‘kıraathane için kumarhane dedi. Ben kıraathaneden bahsediyorum. Ne demek kıraathane? Kıraathane okuma evidir. Gençlerimizi affedersiniz o malum yanlışlıkların olduğu internet kafelerden kurtaralım istiyoruz. Şimdi getirelim bakalım millet kıraathaneleri Eskişehir’e de olacak. Eskişehir’in ilçelerinde de olacak. Şimdi şu kıraathanede 17 bin cilt kitap var. Derslerine çalışıyorlar. Bu arada çay, kahve, kek bunları da alıyorlar hatta ve hatta çorba da alıyorlar. Bunu beğenmemiş Bay Kemal, Bay Muharrem de beğenmemiş. Bunların bir dikili ağacı var mı? İşte eser. Eşek ölür kalır semeri, insan olur kalır eseri. Biz buyuz. Beğendiniz mi? Eskişehir’e de yakışır mı? Ama burada Tatar Böreğini de yapabiliriz. Bir köşesinde de onu yaparız. Fakat Bay Muharreme de fazla yüklemeyelim, zaten partisinde girdiği bütün yarışları kaybetmiş . Genel Başkanı Türkiye genelinde girdiği bütün seçimleri kaybetmiş, bu da parti içinde ki seçimleri kaybetmiş. CHP’nin başında ki zata her seçimde ki yaptığım teklifi şimdi bu defa Muharrem İnceye yapıyorum. Seçimlerden birinci çıkamazsak siyaseti bırakacağım diyebiliyor musun? Madem iddialısın sen de aynı sözü ver. Ver de Bay Kemal rahatlasın. öyle mi? Yapamazlar, söz verseler de yapamazlar çünkü bunlar iftiracılıktan, yalancılıktan, çarpıtmadan başka bir şey bilmez.”
öte yandan saatler öncesinden Valilik Meydanına gelerek Erdoğan’ı beklemeye başlayan kalabalığın üzerine, serinletmek amacı ile özel görevliler tarafından Ramazan dolayısıyla gül suyu sıkıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından yaklaşık 3 yıldır yapımı devam eden Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP)’ın açılışı için Seyitgazi’ye hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.