"Termikten vazgeçilsin"

“Termikten vazgeçilsin”
Ağustos ayında ihalesi yapılacak olan kömür yakıtlı termik santral yeniden gündeme taşındı. Eskişehir’in Alpu ilçesine kurulması için çalışmanın başlatıldığı termik santralin bölgeye vereceği zararlar Tabipler Odasında...



Ağustos ayında ihalesi yapılacak olan kömür yakıtlı termik santral yeniden gündeme taşındı. Eskişehir’in Alpu ilçesine kurulması için çalışmanın başlatıldığı termik santralin bölgeye vereceği zararlar Tabipler Odasında Gerçekleştirilen toplantıda dile getirildi.

Temiz Hava Hakkı(THH) platformu, Eskişehir Tabip Odası, EçEP ile çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı toplantıda söz alan Halk Sağlığı Uzmanları Derneği temsilcisi Doç.Dr. çiğdem çağlayan “Birçok sağlık kuruluşu, kansere ve ölüme yol açan olumsuz sağlık etkileri nedeniyle kömüre dayalı enerji üretiminden vazgeçilmesi için çağrıda bulunuyor. Eskişehir’de 2016 yılında evlerde yakılan kömür miktarının 156 katı kadar kömür yakılmasına neden olacak Alpu termik santralinin izin sürecinin de yetkililer tarafında halk sağlığı ve hava kirliliği konusundaki bilimsel veriler ışığında acilen tekrara değerlendirilme ve mevcut ihale sürecinin iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.
Santralin kurulması halinde bölgede hava kirliğinin yeniden yaşanacağına işaret eden Eskişehir Bilecik Tabip Odası başkanı Akif Aladağ “Alpu termik santralinin hayata geçmesi, önümüzdeki 35 yılda özellikle Alpu ilçesi olmak Eskişehir genelinde kanser görülme sıklığını ve kanserden ölümleri arttıracaktır. Eskişehir’in ve hemen komşusu olan ilçelerin nüfusu göz önüne alınırsa bir milyondan fazla insan Alpu termik santralin yaratacağı hava kirliliğinden etkilenecek “şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.