"Çılgın projelerden Eskişehir'de nasiplendi"

“Çılgın projelerden Eskişehir’de nasiplendi”
Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütü tarafından düzenlenen basın toplantısında Eskişehir gündemine yönelik açıklamalarda bulunuldu.Parti il binasında yapılan basın toplantısına CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur...

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl örgütü tarafından düzenlenen basın toplantısında Eskişehir gündemine yönelik açıklamalarda bulunuldu.


Parti il binasında yapılan basın toplantısına CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP İl Başkanı Rabia Akman, ilçe başkanları katıldı.


CHP İl Başkanı Rabia Akman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük eylem planında Alpu Ovası’na kurulması planlanan kömürlü termik santralin olduğunu da söyleyerek, “Toprak Koruma Kurulu’nun üye yapısını, karar yeter sayısını değiştiren yönetmelik için “ Yürütmeyi Durdurma Kararı” verdi.  Ancak bu karara rağmen yerli kömür kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması gerekçesiyle Alpu’da kurulması planlanan termik santralin ihalesinin tekrar ihaleye çıkması gündemde. Dolayısıyla Danıştay’ın vermiş olduğu kararın hükümsüzlüğünü, ülkedeki hukukun işlevsizliğini, anayasanın yok sayılmasını bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.


“ESKİŞEHİR’DE çILGIN PROJELERDEN NASİBİNİ ALDI”


CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’de yerel gündemi değerlendirdi.


Termik Santral Projesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100 günlük planı içinde bulunduğunu ifade eden Jale Nur Süllü, “Alpu Ovası’nda kurulacak olan termik santralle Eskişehir’de bu çılgın projelerden nasibini almış görünüyor. Neresi çılgın bu projenin derseniz çılgın hem de çok çılgın. Belediyelerin, konunun otoritelerinin, onca odanın, sivil toplum örgütünün, yörede yaşayan vatandaşların kısacası tüm Eskişehirlilerin istememesine, onca dirence, açılan onlarca davaya karşın yapacağız demek çılgınlık değil de ne? Kirli hava, insan sağlığı tehdidi, kaybolan tarım toprakları, biten tarım, hayvancılık, su kaynaklarının tüketilmesi, neresinden ele alsanız en az kanal İstanbul kadar çılgın proje. Biz Eskişehirliler bu projenin gerçekleşeceğine bir türlü inanmak istemezken 100 günlük planda ihaleye çıkılacağı bilgisi, müjdeymiş gibi hem de övünerek veriliyor” dedi.


“MİLLET BAHçESİ DDY ALT GEçİT üST DüZENLEMESİ GİBİ çİRKİN OLMASIN”


Termik santralle tahrip edilecek olan ekolojik dengeye karşı haklı tepkileri gidermek üzere Millet Bahçesi Projesi’nin ön plana çıkarılmaya çalışıldığını aktaran Süllü, “Her şeyin en iyisine laik ve estetik anlayışı çok yüksek olan Eskişehirli hemşerilerimize yakışır bir düzenleme olması ile ilgili bu projenin takipçisi olacağımızdır. Dede Korkut Parkı gibi estetikten uzak ya da düzenlemesini belediyeye vermeyerek gerçekleştirilen DDY alt geçit üst düzenlemesi gibi işlevsellikten uzak ve çirkin bir yapılaşma olmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunmak isteriz” diye konuştu.


“YüK YEREL YöNETİMLERE ATILIYOR”


Şehir Hastanesi ulaşımı konusunda da yükün yerel yönetimlere yıkılmak istendiğini ifade eden Süllü, “Bir yandan kamuda tasarruf adı altında belediyelere yüzde 30 ödenek kesintisi getirilirken, kamulaştırma bedellerinin belediyeler tarafından ödenmesi mümkün değildir. Buna karşın Eskişehirlilerin sağlık hizmetlerine erişimini ön planda tutan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen, tramvay projesinin ilk omurgasını oluştururken SSK ve Devlet Hastanelerine erişimi gözettiği gibi, vatandaşımızın Şehir Hastanesi’ne ulaşımını sağlayacak tramvay projesinin temelini de atmıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.