Sakarya Nehri Yeniden

Sakarya Nehri Yeniden
Yapılacak proje ile Sakarya nehrinin doğduğu topraklar yeniden değerlendirilecek. Nehir üzerinde oteller, AVMve lokantalar olacak. Ulaşım su üzerinden sağlanacak.Nehri’nin doğduğu topraklar yenidendeğerlenecek.Eskişehir’in Çifteler...

Yapılacak proje ile Sakarya nehrinin doğduğu topraklar yeniden değerlendirilecek. Nehir üzerinde oteller, AVMve lokantalar olacak. Ulaşım su üzerinden sağlanacak.


Nehri’nin doğduğu topraklar yenidendeğerlenecek.Eskişehir’in çifteler ilçesindendoğan Sakarya Nehri, turizminadeta göz bebeği haline gelecek.Yıllardır nehri hareketlendirmekiçin sunulan projelerde artık sonuçlaralınmaya başlarken, sandallarlave teknelerle nehri üzerinde gezintiyapılabilecek. Bunun yanında ahşaptanoteller,alışverişmerkezlerive lokantalarsuyunüzerine kurulacakken,bu yapılarateknearacılığıylaulaşımsağlanacak.Konuylailgili açıklamalardabulunan çifteler Belediye BaşkanıMetin özen, Venedik’i Eskişehir’euyarlayacaklarından söz etti.“Suyun üzerindeki lokantadabalık tutup yiyebileceksin”Projenin geldiği noktadan bahsedenBaşkan özen, su alanlarınıngenişletildiğini anlattı. Venedik gibiteknelerle nehrin üzerinde ulaşımolacağını kaydeden Başkan özen,“2009 yılında çifteler BelediyeBaşkanlığı’na başladığımızdaSakarya Nehri en büyük hazinemizdiyerek başladık. ‘Bozkırdakibir vaha’ dedik. Şu anda SakaryaNehri’nin en büyük debisiyleçifteler’de doğduğu için SakaryaBaşı olarak adlandırılan yerdeyiz.2009 yılında biz özel İdare’ye birproje vermiştik. Projede su sporları,tekne gezintileri, kamp alanları,bisiklet yolları, yürüyüş yolları veolta balıkçılığı gibi düşüncelervardı. özel İdare’ye verdiğimizdetabii burada Hazine ve MaliyeBakanlığı, çevre ve ŞehircilikBakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığıve Tarım ve Orman Bakanlığıvar. ‘Bu büyük bir proje’ dediler vegeri döndü. O zaman biz kendimizSakarya Başı’ndan başladık.Yaklaşık 200 bin metrekare biralanı var Sakarya Başı’nın. Bualanı açtık. Su alanlarınıgenişlettik. Aynı zamandabol yeşil alan ve yapraklıağaçlara döndük. SakaryaBaşı’nın doğu tarafındakialana kamulaştırma yapılaraksu dönerek gidecek.Suyun üzerinde lokanta,butik alışveriş merkezlerive oteller oluşacak. Suyunüzerindeki lokantada balıktutup yiyebileceksin. Venedikgibi teknelerle ulaşımolacak” dedi.“Tertemiz bir suyukirletmeden yaptık”Sakarya Nehri’ni kirletmedenbugüne kadarkoruduklarını ve dalış organizasyonlarıyaptıklarınıhatırlatan Başkan özen,“En büyük nimetlerimizdenbiri Sakarya Nehri dedik.Tekne gezilerinden sonragelinebilecek ahşabınüzerinde yaklaşık 20 metrekarebir konaklama alanıdüzenlenecek. Tuvaleti,duşu ve banyosu olacakaynı zamanda kalınabilecek.Aynı zamanda atıksuyunu da nehre dökmeden dışarıyaatabilecek.İnsanlar buraya geldiğinde oradakalabilecek ve konaklayabilecekler.Yüzebilecekler ve balık tutabilecekler.Bütün vakitlerini doğaylabu ortamda geçirecekler. Kano,yüzme ve özellikle tatlı suda SuAltı Federasyonu’ndan izinli 12 ayboyunca dalış yapılabilen tek alanız.Nasip olursa bunların hepsinitoparladık. “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.