"Türkiye döviz ve borç krizi altında"

“Türkiye döviz ve borç krizi altında”
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, Türkiye ekonomisinin tehlikeli bir “döviz krizi” ve “borç krizi” ile karşı karşıya olduğunu söyledi.Döviz ve borç krizi olarak başlayan...


Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, Türkiye ekonomisinin tehlikeli bir “döviz krizi” ve “borç krizi” ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Döviz ve borç krizi olarak başlayan krizin kısa sürede ekonominin diğer alanlarına enflasyon, durgunluk, işsizlik ve yoksulluk olarak yansıyacağını ifade eden Günay Ayaz, “ Bu krizi, sadece “dolar krizi” ve bununla bağlantılı olarak “rahip krizi” olarak tanımlamak, krizin nedeni olarak dış politikadaki bir krizi göstermek elbette ki oldukça yetersiz, yüzeysel ve sorunun temellerini görmezden gelmeyi tercih eden bir yaklaşım olacaktır. Yıllardır sinyallerini veren bir krizi,  “dış güçlerin komplosu” olarak açıklamak, çözüm aramak yerine iç politikayı “idare etmeyi” gözeten ciddiyetsiz yaklaşımlardır. Türkiye’nin bugünkü sorununun kaynağı, ülkeyi yönetenlerin yıllar önce yaptıkları tercihlerdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.