"Ertelenmesin tümden vazgeçilsin"

“Ertelenmesin tümden vazgeçilsin”
Bugüne dek 2 kez ertelenen Alpu Kömürlü Termik Santral İhalesi yarın yapılacak. İhale öncesi son tepki Kent Konseyi’nden geldi. Çevre ve Yaşam Platformu, termik ihalesinden tamamen vazgeçilmesini istedi.Alpu’ya kurulması planlanan...


Bugüne dek 2 kez ertelenen Alpu Kömürlü Termik Santral İhalesi yarın yapılacak. İhale öncesi son tepki Kent Konseyi’nden geldi. çevre ve Yaşam Platformu, termik ihalesinden tamamen vazgeçilmesini istedi.


Alpu’ya kurulması planlanan ve yoğun tepkiler nedeniyle iki kez ertelenen kömürlü termik santral ihalesi yarın yapılıyor.

Eskişehir’in verimli tarım ovasına yapılacağı nedeniyle büyük tepki alan projenin ihalesi için firmaların yarın teklif vermesi bekleniyor. öte yandan kömürlü termik santral projesinin yapılmasına karşı çıkan ESçEP üyeleri projenin ertelenmesini değil tamamen iptal edilmesini istedi.
Eskişehir çevre ve Yaşam Platformu, Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santral ihalesinin ertelenmesini değil, iptal edilmesini talep ettiklerini söyledi.
Eskişehir çevre ve Yaşam Platformu adına basın açıklamasını yapan Selim Kurnaz, 15 Ağustos 2018 tarihinde ertelenen ihale ile ilgili konuşarak,  “ülkemizin en verimi ovalarından Alpu Ovamıza, Türkiye’nin göz bebeği şehrimize kurulması planlanan Kömürlü Termik Santral ile ilgili 23 Nisan’da üçüncü kez iptal edilerek 15 Ağustos 2018 tarihine ertelenen ihale süreci tekrar gündeme gelmiştir. Eskişehir çevre Yaşam Platformu olarak yapılacak ihalenin iptal edilmesini istiyor, kıymetli ovamızda ve kıymetli şehrimizde kömürlü termik santral istemediğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Kömürlü Termik Santral projelerini finanse eden kuruluşlara da sesleniyoruz! Temiz şehrimizde temiz yatırımları finanse edin” dedi.
ŞEHİR BATAKLIĞA SüRüKLENECEK
Kurnaz, termik santralin zararlarından da söz ederek, şunları söyledi: “Eskişehir’de kömürlü termik santral kurulması ve kalitesiz kömürün çıkarılması, şehrimizi çözümsüz sorunların bataklığına itecektir. Son yıllarda hızlanan, kömüre dayalı enerji politikaları ile kalitesiz ve kirletici etkileri yüksek olan linyit sevdasını anlamak mümkün değildir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kömürlü termik santraller terk edilmektedir. Hava kirliliğinin doğurduğu toplumsal muhalefet, sürdürülebilir ve yeşil enerji maliyetlerindeki düşüş,  Paris Anlaşması ile gelişen dinamikler sebebiyle kömürlü termik santral projelerine finansman bulmak gittikçe zorlaşmaktadır. En tehlikeli ve kirli katı fosil yakıt olarak nitelendirilen linyitin oluşturduğu yakıtlar da tehlikenin boyutunu gözler önüne sermektedir. Şehrimize yapılmak istenen kömürlü termik santral ise yılda en az 6,3 milyon ton kömür yakarak,  1,6 milyon ton kül ortaya çıkaracaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.