Sokaklarda uyuşturucu temizliği

Sokaklarda uyuşturucu temizliği
Genç nüfusu ve üniversite kenti olmasıyla zehir tacirlerinin gözünü diktiği Eskişehir’de, Narkotik ekipleri de operasyonları ile zehir tüccarlarına göz açtırmıyor. Özellikle son dönemde artan eş zamanlı operasyonlarla 110’dan...


Genç nüfusu ve üniversite kenti olmasıyla zehir tacirlerinin gözünü diktiği Eskişehir’de, Narkotik ekipleri de operasyonları ile zehir tüccarlarına göz açtırmıyor. özellikle son dönemde artan eş zamanlı operasyonlarla 110’dan fazla kişiyi gözaltına alan Eskişehir Polisi, başta sokak satıcıları olmak üzere gençleri zehirlemek isteyen tüm kesimlerin korkulu rüyası oluyor.

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan uyuşturucu madde ile mücadele ekipleri son bir ay içerisinde gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlar sonucu çok sayıda zehir tacirini gözaltına aldı. Uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğu Kuyubaşı, Zafer semtleri başta olmak üzere birçok yerleşim biriminde uyuşturucu satışı yapanları takibe alan narkotik timleri sokak satıcılarına da göz açtırmıyor.
EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR
Genç nüfusa sahip olan ve aynı zamanda öğrenci kenti olan Eskişehir’de son yıllarda gerçekleştirdiği operasyonlar ile halkın da büyük takdirini toplayan ekipleri, insansız hava araçları ve özel harekât polisinin desteği ile gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda onlarca ikamete baskın düzenlendi. Gelen her türlü ihbarı da titizlikle değerlendiren ve kısa sürede belirlenen adreslere baskın düzenleyen uyuşturucu ile mücadele timlerinin geride kalan ay içerisinde aralarında kadınların da bulunduğu 115 sokak satıcısın gözaltına aldığı öğrenildi. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonlarda halkın yoğun olduğu havalimanı ve şehirlerarası yolcu terminalinde de sürekli denetim yapan ekiplerin yakaladığı şahısların ev ve işyerlerinde yaptıkları aramalarda da çok miktarda satışa hazır hale getirilen çeşitli cinslerde uyuşturucu maddenin ele geçirildiği ifade edildi.
ADALETE TESLİM EDİLDİLER
Yakalanan zanlıların haklarında düzenlenen evraklar ile adli makamlara teslim edildiğini belirten yetkililer, birçok kişinin de uyuşturucu satışı yaptıkları iddiasıyla tutuklandığını bazılarının ise de adli kontrol şartıyla nöbetçi Cumhuriyet Savcıları tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıklarını söylediler. Sokakları uyuşturucu madde ticareti yaparak özellikle gençleri zehirlemek isteyenlerden kararlı olduklarını dile getiren narkotikle mücadele şube müdürlüğü yetkilileri Eskişehir halkını da bu konuda duyarlı olmaya davet etti.
DüN DE İKİ KİŞİ YAKALANDI
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmada, biri satıcı olmak üzere 2 kişi yakalandı. Şahısların üstlerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramada; 19,25 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Şüpheli şahıslardan birine ‘Uyuşturucu Madde Kullanmak’ suçundan, diğerine ise ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ suçundan yasal işlem yapıldı. Uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddia edilen şahıs dün adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.