50 yıllık hayalini Açıköğretim Sistemi ile gerçekleştirdi

50 yıllık hayalini Açıköğretim Sistemi ile gerçekleştirdi
Emekli kimya öğretmeni 76 yaşındaki Orhan Adıgüzel, tam 50 yıllık diploma hayalini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden mezun olarak gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans...





Emekli kimya öğretmeni 76 yaşındaki Orhan Adıgüzel, tam 50 yıllık diploma hayalini Anadolu üniversitesi Açıköğretim Sisteminden mezun olarak gerçekleştirdi. 


Anadolu üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat önlisans Programından mezun olan 76 yaşındaki emekli kimya öğretmeni Orhan Adıgüzel, liseden sonra hayata erken atılarak bir hayalini erteledi. Yıllarca okullarda ders veren Adıgüzel, Açıköğretim Sistemi sayesinde 50 yıl sonra üniversiteden mezun olmanın heyecanını yaşadı. Adıgüzel kendisi için düzenlenen tebrik töreninde diplomasını Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından takdim edildi. Adıgüzel’e bu özel anda aile bireyleri de eşlik etti. 

“ömrümün sonuna kadar okumaya devam edeceğim” 
Duygularını İHA muhabirine anlatan Orhan Adıgüzel, “Liseyi bitirdiğim zaman Ankara üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanmıştım. Fakat ailevi nedenlerle kısa yönden öğretmen olayım diye o eğitime gidemedim. Tam 50 yıl sonra sınavsız ikinci üniversite çıkınca hemen hiç tereddütsüz İlahiyat Bölümüne kaydımı yaptırdım. İlk iki yılda bütün dersleri vermiş olmama rağmen Arapçada takıldım. Hatta bir ara bırakmayı dahi düşündüm. O zaman Açıköğretim Fakültesi yüz yüze eğitim programlarını ortaya koydu. İzmir Dokuz Eylül üniversitesi ve Manisa Celal Bayar üniversitesinde yüz yüze Arapça eğitimlerini aldıktan sonra bu eğitimlerin faydasına inandım. Arapçayı öğrendim. 21 Temmuz’da Anadolu üniversitesi İlahiyat Bölümü’nden mezun oldum. İleride şartlar izin verirse Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans tamamladıktan sonra ömrümün sonuna kadar üniversite okumaya devam edeceğim. Lisans tamamlamadan sonra da bir üçüncü üniversiteyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.