Otogarlarda 'mülteci yolcu' fırsatçılığı

Otogarlarda ‘mülteci yolcu’ fırsatçılığı
Türkiye’de yaşayan ve seyahat izin belgesi olmadan bulundukları kentin dışına çıkamayan mültecilerin bu durumu bazı kesimler tarafından hiçe sayılarak ranta çevriliyor. Türkiye’deki mültecilerin şehirler arası seyahat...





Türkiye'de yaşayan ve seyahat izin belgesi olmadan bulundukları kentin dışına çıkamayan mültecilerin bu durumu bazı kesimler tarafından hiçe sayılarak ranta çevriliyor. 


Türkiye’deki mültecilerin şehirler arası seyahat edebilmesi için bağlı bulundukları şehirlerin polis merkezlerinden izin belgesi almaları gerekiyor. İzin belgesi olmadan yolculuk yapmak isteyen mültecilere ise fahiş fiyatlarla kaçak yolculuk yaptırılıyor. Otobüs firmaları için izin belgesi olmadan mülteci yolcu taşımanın cezası ise bin 500 liradan başlıyor. Eskişehir Şehirler arası Otobüs Terminali’ndeki otobüs firması temsilcileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, gerekli olan izin belgesi ile alakalı büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve bu işi ranta çeviren fırsatçıların olduğunu dile getirdi. 
özel bir otobüs firmasında yönetici olarak görev alan Fatih Gündoğmuş, “Otobüslerle şehirler arası dolaşmak için mültecilerin izin kağıtları lazım. İzin kağıdı olmadığı zaman trafik polisi veya jandarma, yolda bizim otobüslerimizde bu vatandaşları bulduğu zaman ceza yazıyor. Yabancıların şubesinden mültecilerin izin belgesi alması gerekiyor. Şimdi biz burada bilet vermiyoruz, adam mağdur. Gelmiş, gariban. Boynunu büküyor, ‘Bana illa bilet’ diyor. Veremiyoruz. Hiçbir firma veremiyor. Yalvarıyor adam ‘Bilet ver’ diye. Mesela 20-30 lira bilet bedeli, ‘Sana 150 lira vereyim, bana bilet ver’ diyor. Mültecilerin bağlı oldukları şehirlerden çıkmamaları gerekiyor” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.