"Vicdanım sızlıyor"

“Vicdanım sızlıyor”
Eskişehir’de geçtiğimiz Ocak ayında Bahçelievler Mahallesi Dumanlı Sokak içerisinde faaliyet gösteren bir market sahibi Ayhan Köle (33) isimli şahsın öldürülüp, Savaş Köral (28)adlı gencinde yaralanmasıyla sonuçlanan olayın...


Eskişehir’de geçtiğimiz Ocak ayında Bahçelievler Mahallesi Dumanlı Sokak içerisinde faaliyet gösteren bir market sahibi Ayhan Köle (33) isimli şahsın öldürülüp, Savaş Köral (28)adlı gencinde yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ilk duruşması geniş güvenlik önlemleri altında görüldü.

3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan cinayet ve yaralama davası duruşmasında halen Akşehir cezaevinde tutuklu bulunan katil zanlısı Sözgün Y. (56) Sesli ve Görüntülü Sistem (SEGBİS) aracılığı ile ilk savunmasını yaptı. Cinayet olayının azmettiricisi olduğu ileri sürülen ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Ragıp Tahir G. cinayete yardım ettikleri iddia edilen Yaşar A. (32), Mustafa P. (19) ile Nurullah Oğuzhan E. (19) isimli zanlılarında hazır bulunduğu duruşmada ilk savunmayı katil zanlısı Sözgün Y. yaptı. Kendisini Ragıp Tahir G’nin azmettirdiğini itiraf eden zanlı Sözgün P. “Ben Tahir ile cezaevinde tanıştım. Uzun süre birlikteydik. Açık cezaevinden izne çıktığımda Tahir ile Eskişehir’de buluştuk. Ben ruh hastasıyım, tedavi olmam gerekiyordu. Tahir ile bir evde kalmaya başladım. İznim bittiğinde cezaevine geri dönmedim, firar ettim. Tahir tedavimi İstanbul’a götürüp yaptıracağını söyledi. 300 bin lira karşılığında bir iş yapacaklarını bunun yarısını da bana vereceğini söyledi. Bende kabul ettim. Sadece verdikleri adresteki markete giderek rastgele ateş etmemi istedi. Daha sonra para ile arabayı teslim alacağız dedi. Olay günü ilk defa gördüğüm Nurullah ve Mustafa ile marketin olduğu sokağa gittik. Etrafında bir süre dolaştıktan sonra araçtan inerek Tahir’in bana verdiği silahla rastgele ateş etim. Pişmanım amacım öldürmek değildi” dedi. Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.