"Ulaşım zammı halka zulümdür"

“Ulaşım zammı halka zulümdür”
Geçtiğimiz günlerde yapılan ulaşım zamlarının ardından konuya dair bir açıklama yapan Ak Parti, fiyat artışının vatandaşa zulümden başka bir şey olmadığın iddia etti. Ak Parti İl yönetimi tarafından yapılan yazılı...


Geçtiğimiz günlerde yapılan ulaşım zamlarının ardından konuya dair bir açıklama yapan Ak Parti, fiyat artışının vatandaşa zulümden başka bir şey olmadığın iddia etti. Ak Parti İl yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada Eskişehirlilerin diğer kentlere göre 5 kat daha fazla ulaşım ücreti ödediği iddia edildi.

Ak Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 10/09/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, şehir içi ulaşım ücretlerine %25-30 oranında zam yapmıştır. Bu zam kabul edilemez, derhal geri çekilmelidir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, zaten yüksek olan ulaşım ücretlerine, fahiş ve çok yüksek bir artış yaparak, vatandaşımıza ek bir yük getirmiştir. 
Şehrimizde şehir içi ulaşım hatlarının ortalaması, 4 kilometre civarındadır. İstanbul’da ise, ortalama hat uzunluğu 19,65 kilometredir. (yaklaşık 20 km’dir) Diğer şehirlere göre de, Eskişehir’de yolcu taşıma güzergâhları çok kısadır. Buna rağmen, Eskişehir’li hemşehrilerimiz, İstanbul’daki ulaşım ücretleriyle aynı ücreti ödemektedir. Dolayısıyla, 5 kat daha pahalı hizmet almaktadır.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, döviz artışını bahane etmesin. Gerçekçi bir maliyet hesabı yapılmadan, uygulamaya konulan bu zam, neyi ve nereyi finanse edecektir?
Eskişehirlinin parası, seçim harcamalarında, belediyenin yüksek borçlarının ödenmesinde, hayvanat bahçesinde ölen hayvanların finansmanında mı kullanılacaktır?
Ulaşım ücretlerine yapılan bu zam; fırsatçılıktır, vatandaşa zulümdür. Bu şehir, size bunun hesabını sandıkta soracaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.