"Barışa ihtiyaç var"

“Barışa ihtiyaç var”
Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma dernekleri ortak bir açıklama yaptı. Kafkasya’da yaşanan üzücü olaylar hakkında açıklamalarda bulunan dernek...



Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma dernekleri ortak bir açıklama yaptı.

Kafkasya'da yaşanan üzücü olaylar hakkında açıklamalarda bulunan dernek yöneticileri, “Kabardey-Balkar Cumhuriyetinde yaşanan gelişmeleri, Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar derneği ve Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve dayanışma derneği olarak derin bir üzüntü ile takip etmekteyiz.” Dedi.
Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Yüzlerce yıldır beraber yaşayan iki kardeş topluluğun kendilerini karşı karşıya getirmek isteyenlere geçmişte olduğu gibi bugün de fırsat verilmeyeceğine dair inancımızı, halklarımız arasında meydana gelebilecek anlaşmazlıkları, hiç bir şekilde taraf olunabilecek gelişmeler olarak görmediğimizi belirtmek isteriz.
Kuzey Kafkasya'nın gerilimlere, etnik çatışmalara, savaşlara ve sürgünlere değil, barışa, kardeşliğe, demokrasiye ve özgürlüğe ihtiyacı vardır. Bu coğrafyada yaşayan tüm halklar ve diasporaları, hepimizin geçmişteki acı hatıralarımızı tekrar hatırlayarak kendimize gelmeliyiz.
Bu gelişmeler ile ilgili anlaşmazlıkların çözümüne yönelik her şeyde bizler üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.