"ÜLKENİN GELECEĞİ KARMA EĞİTİMDİR"

“ÜLKENİN GELECEĞİ  KARMA EĞİTİMDİR”
Eskişehir Demokrasi için Dayanışma Platformu tarafından eğitimde yaşanan sorunlara tepki göstermek adına eylem gerçekleştirildi.Adalar mevkii Porsuk Bulvarı’nda bir araya gelen platform üyeleri, ellerinde bulunan pankart ve dövizler...

Eskişehir Demokrasi için Dayanışma Platformu tarafından eğitimde yaşanan sorunlara tepki göstermek adına eylem gerçekleştirildi.
Adalar mevkii Porsuk Bulvarı’nda bir araya gelen platform üyeleri, ellerinde bulunan pankart ve dövizler ile, ‘Parasız, nitelikli, demokratik eğitim’ sloganı attı. Ardından grup adına basın açıklamasını Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu gerçekleştirdi.
üLKENİN GELECEĞİ KARMA EĞİTİM
Platform olarak velilere seslenmek istediğini belirten Mutlu,‘‘  Eğitim lüks olmuştur. Bütçe verilmediğine göre giderleri siz karşılayacaksınız. ödediğiniz vergilerin karşılığını isteyiniz. Değerli öğrenciler; inadına çok çalışmalı. Bu sisteme rağmen başarılı olmalı, bilimin peşinden gitmelisiniz.  Her yıl yenilenen, yenilenme ile yeni sistem açıklayan bakanlara, Bu yılda yeni atanan Bakan Sayın Ziya Selçuk eklenmiştir, kendisine seslenmek istiyoruz. Ekim ayında yeni modeller ve sistem açıklayacağınızı duyurdunuz.  18 Milyon öğrenci ve 1 milyon eğitimcinin başarılı olmasının yolu açık ve nettir. Ekonomik krizde birçok tasarruf yapılacak alan var iken eğitimden tasarruftan vazgeçiniz. Giderler binleri bulmaktadır. Asgari ücretin bin 600 TL olduğu, milyonlarca işsizin olduğu bir ortamda bu giderler karşılanamaz. Okul giderlerini karşılayınız.  Kendi açıkladığınız 130 bin öğretmen açığını hemen kapatınız. öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını, ücretlerini, sosyal haklarını ve liya katı sağlayınız. Tarikat ve cemaat yurtlarını kapatarak, ücretsiz devlet yurtlarını açın. ülkenin geleceği karma eğitimdir. Geleceği kuracak olan Kadın ve Erkek eşitliğidir. ülkenin gelişimini, zenginleşmesini kadın ve erkek beraber sağlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Ulusal bayramları geçiştirmeyiniz. Başarılı olan ülkelere baktığınızda göreceksiniz ki Başarı, Kamusal, Parasız, Laik, Bilimsel, Demokratik eğitim sisteminden geçmektedir.  Tüm bu olumsuzluklara rağmen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize güveniyor, Başaracağınıza inanıyor, başarılar diliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.