ESKİ KOMUTANLAR İFADE VERDİ

ESKİ KOMUTANLAR İFADE VERDİ
Eskişehir’de Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) tarafından düzenlenen operasyon kapsamında yakalanana eski havacı askerlerin yargılanmalarına başlanıldı. Aralarında tutuklu sanıklarında yer aldığı toplam 12 kişi hâkim karşısına...

Eskişehir’de Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) tarafından düzenlenen operasyon kapsamında yakalanana eski havacı askerlerin yargılanmalarına başlanıldı. Aralarında tutuklu sanıklarında yer aldığı toplam 12 kişi hâkim karşısına çıkartıldı. Altısı tutuklu olan sanıklar, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk savunmalarını yaptı.
Avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada ifade veren sanıklardan eski hava uzman tabip Emre P. üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, söz konusu Fettullahçı Terör örgütü (FETö) ile hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi. Eski Hava Hastanesinde görev yaptığını darbe girişiminin ardından Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edildiğini belirten Emre P. “Hastanede görev yaptığım sırada çeşitli bankalardan gelen görevliler bireysel emeklilik sistemi için başvuru kabul ediyordu. önce başka bir bankaya müracaat ettim. Daha sonra daha sonra iddianamede ismi geçen Bank Asya daha fazla katkı payı verdiği için bireysel emekliliği oraya naklettirdim. Ankesörlü ve sabit hatlardan kim ve neden arandığımı hatırlamıyorum. Birçok hastam var, hem hastalarımda hem de yakınlarında telefon numaram bulunuyor. örgütsel anlamda hiç kimse ile görüşmedim. Hain terör örgütünün içinde hiçbir zaman yer almadım. Herhangi bir desteğimde olmadı. Böyle hain bir terör örgütü yapısıyla adımın anılmasına bir anlam veremiyorum. Beraatımı istiyorum” dedi. Tüm sanıkların savunmalarını alan mahkeme heyeti, dijital verilerin incelenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.