SP "GÖÇ MİHALLIÇÇIK NÜFUSUNU 8 BİNE DÜŞÜRDÜ"

SP “GÖÇ MİHALLIÇÇIK  NÜFUSUNU 8 BİNE DÜŞÜRDܔ
Saadet Partisi Mihalıççık İlçe Başkanı Murat Kavak, yaptığı basın açıklamasında, ilçelerinde yaşanan sorunları dile getirdi. İlçelerinin Eskişehir’e 100 kilometre uzaklıkta olduğunu aktaran İlçe Başkanı Murat Kavak,...

Saadet Partisi Mihalıççık İlçe Başkanı Murat Kavak, yaptığı basın açıklamasında, ilçelerinde yaşanan sorunları dile getirdi.
İlçelerinin Eskişehir’e 100 kilometre uzaklıkta olduğunu aktaran İlçe Başkanı Murat Kavak, “Son 16 yılda 25 bin olan nüfusumuz göç sebebi ile 8 bine düşmüştür. Bunun başlıca sebebi eğitim kalitemiz yok denecek kadar düşük. Veliler evlatlarının iyi öğrenim görebilmesi için ailelerini çocukları ile beraber Eskişehir’e göndermektedir” dedi.
Kavak, göç sebeplerinden birini de yakın ilçelerde doğalgaz olmasına rağmen ilçelerinde doğalgazın olmaması olduğuna bağladı. Yaşlı vatandaşların soba yakamaması nedeniyle 1+1 daire tutup Eskişehir’e göç ettiğini kaydeden Kavak, “Bu göçler sebebi ile tüm esnafımız ekonomik kriz içerisindedir” ifadelerini kullandı.
Kavak, AK Parti Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay’ın da Eskişehir Mihalıççık yolunun plana alındığını, kısa zamanda yapılacağı sözü vermelerine rağmen yolların delik deşik olduğunu kaydetti.
Kavak, tarım ve hayvancılığında bitme noktasına geldiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.