BİRLİK-BERABERLİK MESAJI VERİLDİ

BİRLİK-BERABERLİK MESAJI VERİLDİ
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Veli derneğini belediyelerin de katkılarıyla Kerbala’yı anma paneli düzenledi.Birlik beraberlik mesajıPanele, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü,  İYİ Parti Eskişehir...

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Veli derneğini belediyelerin de katkılarıyla Kerbala'yı anma paneli düzenledi.
Birlik beraberlik mesajı
Panele, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü,  İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Rabia Akman, AK Parti İl Başkanı Zihni çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelde, Kerbela olayını ve Hz. Hüseyin'i anlatan konuşmalar yapıldı. Bekir Şahin Tütüncü konuşmasında "Hz. Hüseyin Efendimizin Kerbala'da 72 Müslümanla beraber şahit edildiği günlerde bulunuyoruz. Bu vesileyle birlik ve beraberliğimizin daha da kuvvetlenmesini diliyorum" diye konuştu.

İyilik ve kötülüğün çarpışması
Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Cafer Onası "İmam Hüseyin Kerbela çölünde zülme, iki yüzlülüğe, dünya menfaatlerine tapanlara karşı savaşmış bilerek ve isteyerek canını vermiştir. Kerbala kötülük ve iyiliklerin çarpışmasıdır. Muharrem orucundaki yasımızda ile sadece kerbala şehitlerine değil tüm mazlumlara ağlıyoruz.Lanetlediğimiz sadece Yezid değildir her devrin zalim ve yezidlerini lanetliyoruz" dedi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç "Kerbala Hz. Hüseyin haksızlığa karşı boyun eğmemek, inancından vazgeçmemek, İslamın kayboılan değerlerinin yeniden doğuşu demektir. Hz. Hüseyin'in Kerbala'da yaktığı ışık insanlık var oldukça hep yanacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.