"Yandaşların cebi mi dolacak?"

“Yandaşların cebi mi dolacak?”
CHP Odunpazarı ilçe başkanı Akın Sallarel Şehir hastanesi’nde nerdeyse tüm bölümlerin özel sektöre bırakılacağını söyleyerek “Yandaşların cebi mi dolacak?” diye sordu.Sallarel şöyle konuştu; “Bilindiği üzere Eskişehir...

CHP Odunpazarı ilçe başkanı Akın Sallarel Şehir hastanesi’nde nerdeyse tüm bölümlerin özel sektöre bırakılacağını söyleyerek “Yandaşların cebi mi dolacak?” diye sordu.
Sallarel şöyle konuştu; “Bilindiği üzere Eskişehir gündeminde uzun zamandır yerini alan ve yapımı süren, işletmeciye Hasta Garantisi veren Şehir Hastanesi’nin hastane hizmetlerinin önemli bir kısmını oluşturan laboratuvar hizmetinden ameliyat hizmetine, yatak hizmetinden kantin ve otopark işletmesine, kreşe kadar tüm iş ve işlemler özel sektöre bırakılacak.
Tam da bu noktada; “Şehir Hastanesinin gerçek faturasını halk ödeyecek, fakat yandaşların cebimi dolacak”,  merak ediyoruz.
Kamuoyunun vicdanında derin yaraların açılmaması ve ihalelerin şeffaflıktan uzak bir şekilde yapıldığının görüntüsünün verilmemesi adına, şehir hastanesi ile ilgili bir konuyu gündeme getirmek istiyoruz. Bu şehirde binlerce genç işsiz gezerken, bu şehirde binlerce esnaf bulunurken Hasta Garantili Şehir Hastanesinin kantin ihalesi kime verilmiştir? Akp’li bir yöneticiye verildiği doğrumudur? Herhangi bir girişimci bu şehirde şehir hastanesinin kantin ya da diğer hizmetlerle ilgili yapılacak ihalelerine girebilir ve alabilir mi? Şehir hastanesinin önemli bir kısmını oluşturan laboratuvar hizmetleri, yatak hizmeti, otopark, kreş ve kantin hizmetleri adeta ulufe dağıtılır gibi yandaşlara mı verilecek?  Siyaset kurumundan ve hastane yönetiminden acil olarak bunun cevabını bekliyoruz. Kamuoyu olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz. Bu şehirde yaşayan bir birey olarak bu şehrin haklarını savunmak bizim başlıca hakkımız ve sorumluluğumuzdur. Ayrıca bu şehrin kaynaklarının ve imkânlarının yandaşlara aktarılmasına referans olan ya da olacak siyasetçileri de önce halka sonra hakka havale ediyoruz.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.