Cam'ın Büyüsü şehri saracak

Cam’ın Büyüsü şehri saracak
 Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı ile Lületaşı Festivali’nin ardından Uluslararası Cam Festivali’ni düzenlemeye hazırlanıyor.‘Camın Büyüsü’ sloganı...

 


Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri çalıştayı ile Lületaşı Festivali’nin ardından Uluslararası Cam Festivali’ni düzenlemeye hazırlanıyor.


‘Camın Büyüsü’ sloganı ile düzenlenen Uluslararası Cam Festivali’nin bu yıl 6’ncısını gerçekleşecek. 26-30 Eylül tarihinde yapılacak olan 6’ncı Uluslararası Cam Festivali, Kurşunlu Külliyesi içinde yer alan sıcak cam atölyelerinde düzenlenecek. Uluslararası arenada isim yapmış 3 isimi ağırlayacak olan Odunpazarı Belediyesi, bu yıl diğer festivallerden ayrı olarak, festival kapsamında Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi’nde Kadir İstifçi Fotoğraf Sergisi düzenlenecek.


Amerika’dan Alexis Silk, Hollanda’dan Josja Caecilia Schepman ve Almanya’dan Simone Fezer’in katılacağı 6.’ncı Uluslararası Cam Festivali’nin açılışı 26 Eylül 2018 çarşamba Günü (yarın) saat 14.00’de Tarihi Bölge’de yer alan Kurşunlu Külliyesi’nde yapılacak. Açılış töreninin ardından sanatçıların workshopları başlayacak. çalışma yapacakları gün sabah 09.00-09.30 arası konferans verecek olan sanatçılar, konferansın ardından gün boyunca workshop gerçekleştirecek. 27 Eylül 2018 Perşembe Günü Alexis Silk, 28 Eylül 2018 Cuma Günü Josja Caecilia Schepman, 29 Eylül 2018 Cumartesi Günü ise Simone Fezer cam sanatı meraklıları ile bir araya gelecek.


Festival boyunca bilim insanları ve sanatçılar tarafından üretilecek olan cam eserler, 30 Eylül 2018 Pazar Günü çağdaş Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilecek olan açılışın ardından sergilenmeye başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.