"Eşitlik bir haktır"

“Eşitlik bir haktır”
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlarla bir araya geldi.Muharrem Ayı boyunca çeşitli köy ve Alevi derneklerinin düzenlediği aşure etkinliklerine katılan vatandaşlarla beraber aşure yedi,...

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlarla bir araya geldi.


Muharrem Ayı boyunca çeşitli köy ve Alevi derneklerinin düzenlediği aşure etkinliklerine katılan vatandaşlarla beraber aşure yedi, vatandaşların dilek ve şikâyetlerini dinledi.


Son olarak Sarıkavaklılar Derneği (Sar-Der) ve Karatepeliler Derneği tarafından düzenlenen aşure programına katılan Başkan Kurt, “Bütün dinlere, bütün inançlara, bütün ibadethanelere aynı şekilde davranmak bizim yasal borcumuzdur. Biz bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. İbadet ve inanç özgürlüğü insanların eşit şartlar altında eşit yurttaş olma temelinden kaynaklanmaktadır. Lütuf değil, hak olarak bu işi görmemiz, kabul etmemiz gerekir. Tuttuğunuz oruçlar, niyetleriniz kabul; lokmalarınız makbul, muratlarınız hasıl olsun” dedi.


Düzenledikleri aşure etkinliğine katıldığı için Başkan Kazım Kurt’ta teşekkür eden Sar-Der Başkanı Celal Gölpek, “Kazım Başkan, her zaman yanımızda oldu. Bugünde etkinliğimize katıldı, bizimle lokmamızı paylaştı. Kedisine teşekkür ediyorum” dedi.  


Karatepeliler Köyü Derneği Başkanı Daimi özdemir’de Kazım Kurt’un her zaman kendilerine destek verdiğini belirterek, aşurelerine katıldığı için Başkan Kurt’a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.