"Eskişehir Barosu daha ileri gidecek"

“Eskişehir Barosu daha ileri gidecek”
Eskişehir Barosu’nda devir teslim töreni dün yapıldı. Hafta sonu yapılan olağan genel kurulda başkan seçilen Mustafa Elagöz,  bayrağı Rıza Öztekin’den devraldı.Eskişehir Baro Hizmet Binasında gerçekleşen devir teslim...

Eskişehir Barosu’nda devir teslim töreni dün yapıldı. Hafta sonu yapılan olağan genel kurulda başkan seçilen Mustafa Elagöz,  bayrağı Rıza öztekin’den devraldı.


Eskişehir Baro Hizmet Binasında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Avukat Rıza öztekin, 2011 yılından itibaren dört dönemdir büyük bir onurla sürdürdüğü Baro Başkanlığı görevinin bugün itibariyle sona erdiğini söyledi.


2010 yılında özellikle başkan seçilmeden önce vaatlerinin arasında en önemlisinin Baro’yu daha ileri noktalara götürmek olduğunu vurgulayan öztekin, “Gerçekten 8 yıldır devraldığımız Eskişehir Barosu’nu ileriye götürmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. Bugün birçoğu benimle yönetim kurulu yapmış çalışma arkadaşlarımla huzurunuzdayız. Avukatlık yasamızın 76’ıncı maddesi çok açıktır. Bizim anayasamızdır. Orada mesleki sorunları çözmek yanında hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak gibi çok çok özel bir görev ve sorumluluk yüklenmiş durumda. Biz bu ikisini de 8 yıldır birçoğu benimle çalışan meslektaşlarımla, yönetim kurulu üyelerimle gerçekleştirdik” dedi.


“ESKİŞEHİR BAROSU KAZANDI”


Demokrasi şöleni içerisinde geçen, tüm Türkiye’ye ve Eskişehir’e yakışan bir seçim geçirdiklerini belirten öztekin, “3 adayımız vardı. Ben hep şunu söyledim. Seçimden önce sonuçlar ne olursa olsun kazanan Eskişehir Barosu olacak dedim. Bugün de bu sözüm anlam kazandı. Eskişehir Barosu kazandı. Eminim ki Eskişehir Barosunu aldıkları noktadan çok daha ileriye götürecekler. Bu bir bayrak yarışı. Bayrağı şimdi teslim edeceğiz. Daha ileriye götürecekler. Bu konuda yeterli bilgi ve birikimleri var.  Gerek başkanımızın gerek yönetim kurulu üyelerimizin. Bizler de fikri katkılarımız da destek vereceğiz. Desteğimiz devam edecek. Bir kez daha yeni yönetimi ve başkanımızı kutluyorum, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


“BAYRAĞI BİZİM TAŞIMAMIZI İSTEDİLER”


Yeni Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz de konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


“Biz Rıza Başkanımla yönetim kurulunda uzun yıllar çalıştık. İki dönem saymanlık yaptım. Bizim için onurdu.  Bu süreçte Eskişehir Barosu’na çok güzel şeyler yaptık. Bu bir bayrak yarışıydı. Meslektaşlarımız bu bayrağı bizim taşımamızı istediler.  Bu makamı bize veren Eskişehir Barosu’na kayıtlı tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Baromuz güçlü, baromuzun gelenekleri var. Uzun yıllar baroculuk yaptığımız için bu geleneklere bağlı kalarak Eskişehir Baromuzu daha ilerlere taşımayı amaç edindik. Bu düşünceyle yola çıktık.  Devir teslimden sonra yönetim kurulu toplantısını yapacağız. Görev dağılımı yapılacak. Hızlı şekilde projeleri hayata geçireceğiz. Kazanan Eskişehir Barosu oldu. Ondan kimsenin şüphesi olmasın.”


Konuşmaların ardından 4 dönemdir başkanlık görevini sürdüren Rıza öztekin’e plaket takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.