Hatboyu sil baştan

Hatboyu sil baştan
Hatboyu baştan sona yenileniyor. TCDD tarafından kente kazandırılan Hatboyu’nda ortaya çıkan görüntünün vatandaşın beklentisini karşılamaması ve sürekli bölgenin talan edilmesi yetkilileri harekete geçirdi. Duyarsız kişiler...


Hatboyu baştan sona yenileniyor. TCDD tarafından kente kazandırılan Hatboyu’nda ortaya çıkan görüntünün vatandaşın beklentisini karşılamaması ve sürekli bölgenin talan edilmesi yetkilileri harekete geçirdi. Duyarsız kişiler tarafından hoyratça kırılan kamu mallarına zararı önlemek için Hatboyu üzerinde birçok bölgeye kamera yerleştirilecek.

TCDD tarafından kente kazandırılan Hatboyu’nda ortaya çıkan görüntünün vatandaşın beklentisini karşılamaması ve sürekli bölgenin talan edilmesi yetkilileri harekete geçirdi.
Şehir magandalarının sürekli hedefi olan Hatboyu Projesinde değişikliğe gidildiğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştuk.
Demiryolunun yer altına alınmasının ardından üzerini vatandaşa açık bir alan haline getiren ancak beklentiyi karşılamayan bölge için yetkililer çalışmaları hızlandırdı. Hatboyu baştan sona yenileniyor.
“CAM YERİNE IŞIKLI TAŞ!”
Sembolik tren yolunun üzerinin de camlarla kaplanması nedeniyle alan şehir magandaları tarafından sık sık talan ediliyordu. Gelen tepkiler üzerine harekete geçen yetkililer, yaklaşık 318 bin ton cam söktü.
Sürekli kırılan ve şehir magandalarının hedefi haline gelen bu camların yerine sarı taş döşeneceği öğrenildi.
Sembolik demir yoluna dokunulmayacağı ifade edilirken sarı taşların altlarına ise ışık döşenecek. Işık gece boyunca sürekli yanacak. Gündüz saatlerinde ise üzerinde yürünüldüğü takdirde ışık verecek.
Taşların üzerine ise 40’ar cm boyunda kırılmaz camlar yerleştirilecek. öte yandan harap edilen bölge için yetkililer güvenlik önlemi de alacak. Duyarsız kişiler tarafından hoyratça kırılan kamu mallarına zararı önlemek için Hatboyu üzerinde birçok bölgeye kamera yerleştirilecek. Böylece suçluluklar tespit edilerek ceza almaları sağlanacak. İlgililer, çalışmanın yaklaşık 6 ay süreceğini söyledi.
çalışmaları gören mahalle halkı ise seçim döneminde bu tarz çalışmaları yapmalarının normal olduğunu söyleyerek, “İnşallah bu kez ortaya güzel bir iş çıkar ve kentin en değerli noktası böyle heba edilmez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.