Yollarda daha çok trafik polisi göreceğiz

Yollarda daha çok trafik polisi göreceğiz
ESKİŞEHİR (İHA) - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Çelik, trafik personelinin sahada görünür kılınması amacıyla 2018 yılı içinde personel sayısını 2 bin 800 artıracaklarını, bu durumda şehirlerarası yollarda 20...






ESKİŞEHİR (İHA) - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali çelik, trafik personelinin sahada görünür kılınması amacıyla 2018 yılı içinde personel sayısını 2 bin 800 artıracaklarını, bu durumda şehirlerarası yollarda 20 kilometreye düşen bir ekip sayısının 15 kilometreye, 23 bin kişiye bir trafik personel sayısının da 19 bin kişiye düşeceğini belirtti. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla trafik personelinin sahada görünür kılınması, denetim faaliyetlerinin arttırılması ve trafik personelinin desteklenmesi amacıyla 2018 yılı içinde hedeflenen 2 bin 800 trafik personeli alımıyla ilgili eğitimler tamamlanmak üzere. Son olarak Eskişehir’de 4 haftalık eğitimlerini tamamlayan 297 trafik polisi mezun oldu. Eskişehir’de 30’uncusu düzenlenen Temel Trafik ve Kaza İnceleme Eğitimi kapanış törenine, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali çelik, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Ali Temiz, Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Doğanay, İl Emniyet müdür yardımcıları ve 297 yeni mezun trafik personeli katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde konuşan Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Muzaffer Doğanay, 2012 yılından bu yana 8 bin 500 kursiyere eğitim verdiklerini belirtti. Doğanay, “2012 yılından günümüze kadar eğitim merkezimizde 68 ayrı programla toplam 8 bin 500 kursiyere trafikle ilgili çeşitli branşlarda eğitimler verilmiştir. Geliştirme eğitimlerinde ise kursiyerlere yeni teknolojiler tanıt olmakta ve uygulamalar konusunda uzmanlaşmaları sağlanmaktadır. Hedefimiz kazasız günler için sürekli en eğitim anlayışıyla trafik sorununa çözüm üretmek ve bu çözümleri bilim ve teknolojik imkanları kullanarak eğitim yoluyla hizmet alanına taşımaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.