Çoğu rütbeli 67 kişi için karar aşaması

Çoğu rütbeli 67 kişi için karar aşaması
Çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı adliye sarayının konferans salonunda başlayan ve yaklaşık üç saat kadar süren duruşmada 10’u tutuklu toplam 67 kişi savunmada bulunarak ek süre, tahliye ve beraat talebinde...



çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı adliye sarayının konferans salonunda başlayan ve yaklaşık üç saat kadar süren duruşmada 10’u tutuklu toplam 67 kişi savunmada bulunarak ek süre, tahliye ve beraat talebinde bulundu. 4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme savcısı sanıklar hakkında hazırladığı mütalaasını açıkladı.

Eskişehir’de Fettullahçı Terör örgütünün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik geçtiğimiz yıl Eylül ayı içerinde düzenlenen operasyon sonucu yakalanan ve aralarında rütbeli askerlerinde yer aldığı 67 kişinin yargılanmasına devam edildi. çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı adliye sarayının konferans salonunda başlayan ve yaklaşık üç saat kadar süren duruşmada10’nu tutuklu toplam 67 kişi savunmada bulunarak ek süre, tahliye ve beraat talebinde bulundu.4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme savcısı sanıklar hakkında hazırladığı mütalaasını açıkladı.
Fettullahçı Gülen Terör örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETö/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) görevlerinden ihraç edilen eski havacı askerler, ailelerinin ve kendilerinin mağdur durumda olduklarını belirterek tahliye ve beraatlarını istedi.
4 KİŞİNİN BERAATİ İSTENDİ
Mahkeme savcısı hazırladığı mütalaasında yargılanan sanıklardan Fırat M., Mustafa Y., Bekir A. ile Enes Y. hakkında beraat kararı, diğer 63 kişinde terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla cezalandırılmalarına karar verilmesini istedi.
PAPAZ BRUNSON öRNEĞİNİ VEREREK TAHLİYE İSTEDİ
Duruşmada ifade veren tutuklu sanıklardan biri olan Murat K., on bir aydır tutuklu yargılandığını belirterek tahliye edilmesini talep etti. Sanığın ifadesinin ardından söz alan Eskişehir Barosu Avukatlarından Mustafa Algam, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde terör örgütü adına suç işlemek ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD’li Papaz Andrew Craing Brunson’un mahkemece serbest bırakıldığını örnek göstererek “Müvekkilimin tahliye edilmesi için Amerikalı mı, yoksa casus mu olması gerekiyor?” dedi. Savcı tarafından hazırlanan esas hakkındaki mütalaayı kabul etmeyen sanıkların tahliye ve beraat talepleri mahkeme heyeti tarafından ret edilirken duruşma eksikliklerin giderilmesi ve ceza kararının açıklanması için 13 Kasım Salı gününe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.