"Asgari ücrete acil zam yapılmalı"

“Asgari ücrete acil zam yapılmalı”
Türk İş Şube Başkanı Orhan Demir, asgari ücret zammının belirlenmesine ilişkin açıklama yaptı. Demir, asgari ücrete 1 Ekim itibariyle acilen enflasyon oranında zam yapılmasını isterken,  1 Ocak itibariyle de asgari ücretin...


Türk İş Şube Başkanı Orhan Demir, asgari ücret zammının belirlenmesine ilişkin açıklama yaptı. Demir, asgari ücrete 1 Ekim itibariyle acilen enflasyon oranında zam yapılmasını isterken,  1 Ocak itibariyle de asgari ücretin tekrar ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ocak ayı itibariyle asgari ücrete yapılacak zamla ilgili görüşlerini açıklayan Türk İş Şube Başkanı Orhan Demir, asgari ücrete 1 Ekim itibariyle acilen enflasyon oranında zam yapılması gerektiğini,  1 Ocak itibariyle de asgari ücretin tekrar ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Gündemlerinde kısaca çalışma ödeneği ile ilgili bir teşvik programı olduğunu da belirten Demir, “Bu teşvikin verilmesini bizde sendika olarak destekliyoruz. Eğer böyle bir çalışma yapılırsa, kısa çalışma ödeneği ile ilgili teşvik verilecekse bunda da işten çıkartmama şartının getirilmesi kaydıyla bu sistemin devreye alınmasını destekliyoruz. Kısa çalışma ödeneğinin gündeme gelmesiyle iş yerlerinden işçi çıkışlarının önleneceği kanısındayız. Tabi ödeneğin verilmesinde işçi çıkartmama şartının kesinlikle getirilmesini istiyoruz” dedi.
İşsizlik sigortasını hak etmenin de zorlaştığını kaydeden Demir, “Miktarları da düşük geliyor. İnsanlar geçici olarak geçimini sağlayamıyorlar. Bu noktada işsizlik sigortasından yararlanma şartlarının biraz daha kolaylaştırılmasını, ödeme miktarlarının da arttırılması gerektiği konusunda da çalışma yapılabilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.