Okul güvenliği öğrenciye emanet

Okul güvenliği öğrenciye emanet
Okullar güvenlik sorunuyla karşı karşıya. Milli Eğitim, 183 güvenlik görevlisi atandığını açıklarken, okulların çoğunda güvenlik görevlisi bulunmuyor. Okul güvenlik kulübelerinde ise son sınıf öğrencilerine güvenlik...


Okullar güvenlik sorunuyla karşı karşıya. Milli Eğitim, 183 güvenlik görevlisi atandığını açıklarken, okulların çoğunda güvenlik görevlisi bulunmuyor. Okul güvenlik kulübelerinde ise son sınıf öğrencilerine güvenlik nöbeti tutturuluyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi özen, gazetemize yaptığı açıklamada, 183 güvenlik görevlisini atadıklarını, güvenlik zafiyeti yaşanmadığını söylerken,  yaptığımız araştırma okullarda güvenlik nöbetini öğrencilerin tuttuğunu gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda güvenlik sorunu yaşıyor.
Kent merkezinde bulunan liselerde güvenlik görevlisinin bulunmadığı dikkat çekerken, güvenlik kulübesinde ise öğrenciler nöbet tutuyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi özen, gazetemize yaptığı açıklamada, 183 güvenlik görevlisini atadıklarını, güvenlik zafiyeti yaşanmadığını söylerken,  yaptığımız araştırma okullarda güvenliknöbetini öğrencilerin tuttuğunu gösterdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi özen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürü ve Valilik talimatıyla güvenlik görevlilerini atadıklarını söyledi.
183 güvenlik görevlisini atadıklarını ifade eden özen, dağıtımların da yapıldığını aktardı.
Güvenlikle ilgili okul aile birliğinden de atamalar olduğunu kaydeden özen, “Güvenlik görevlisi zafiyeti yok. İş kurla ilgili bir sıkıntı olmuştu ama sorun çözüldü” dedi.
“GüVENLİĞİ öĞRENCİ SAĞLIYOR”
öte yandan yaptığımız araştırma durumun Necmi özen’in açıklamalarının tam aksine olduğunu gösterdi.
Gazi Teknik ve Anadolu Lisesi, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Ahi Evran Lisesi’nde güvenlik görevlileri bulunmazken, güvenliği öğrenciler nöbet tutarak sağlıyor. 
Nöbet tutacak öğrenciler ise son sınıf öğrencilerden seçiliyor.
Vatandaşlar ise duruma tepkili. Bir okulun öğrenciye nasıl emanet edilebileceğini soran Eskişehir halkı, “O kadar tehlikeli bir dönemdeyiz ki.  Son sınıf öğrencileri nöbet tutsalar bile yaşları kaç? Ayrıca lise ortamı en deli çağlardır. çocuklarımızın güvenliği bu şekilde mi sağlanıyor” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.