Ata çarpan bu araçtan sağ çıktı

Ata çarpan bu araçtan sağ çıktı
 Eskişehir’de aracıyla seyrederken aniden yola fırlayan başıboş ata çarparak kaza yapan ve yaralanan Serkan Kazıklı, yetkililerin konuyla ilgili gereken önlemleri almaları gerektiğini söyledi. Barınacak yeri olmayan, sahibinin...





 Eskişehir’de aracıyla seyrederken aniden yola fırlayan başıboş ata çarparak kaza yapan ve yaralanan Serkan Kazıklı, yetkililerin konuyla ilgili gereken önlemleri almaları gerektiğini söyledi. 

Barınacak yeri olmayan, sahibinin ya da koruyucusunun ev ve arazisinin sınırları dışında bulunan ve herhangi bir sahip veya koruyucunun kontrolü ya da doğrudan denetimi altında bulunmayan hayvanlar, başıboş hayvan olarak kabul ediliyor. 5199 Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bu hayvanların yerel yönetimler tarafından gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde, korunması için hayvan bakımevleri ve hastaneler kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini sağlamaları ve eğitim çalışmaları yapmaları esas görülüyor. Buna rağmen şehirlerde zaman zaman trafik akışını engelleyecek boyuta ulaşan, cadde ve sokaklarda gezen başıboş atlar âdete tehlike saçıyor. 
Son olarak Eskişehir'de yaşanan inanılmaz kaza ile karşı karşıya kalan 31 yaşındaki sürücü, aracı kullanılamaz hale gelirken olaydan hafif sıyrıklarla kurtuldu. Serkan Kazıklı, geçen cumartesi günü çevre Yolunda seyrettiği aracının önüne birden bire başıboş bir at çıktı. Kazıklı, önüne fırlayan ata aracı ile çarparak kaza yaptı. Kaza sonrasında at telef olurken, Kazıklı ise hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu. Kazanın ardından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kazıklı taburcu oldu. 
Eskişehir’de büyük sıkıntılar ve kazalar yaşanmasına sebep olan ve başıboş gezen atlar ile alakalı İHA mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Kazıklı, yetkililerin bu duruma acilen bir çözüm getirmesini ve daha fazla kişinin canının yanmamasını istediklerini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.