İnşaat mağdurları hakkını arıyor

İnşaat mağdurları hakkını arıyor
Eskişehir’de birçok lüks konut projesine imza atan Kar İnşaat’ın projelerini tamamlayamadığı ve yetkililerinin şehri terk ettiği iddiaları hak sahiplerini tedirgin etti. Hak sahipleri, ofis binasına gelerek Kar İnşaat’ın...


Eskişehir’de birçok lüks konut projesine imza atan Kar İnşaat’ın projelerini tamamlayamadığı ve yetkililerinin şehri terk ettiği iddiaları hak sahiplerini tedirgin etti. Hak sahipleri, ofis binasına gelerek Kar İnşaat’ın Avukatı Gürdal ören ile görüştü. ören ile vatandaşlar arasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı.

Firmanın Sümer ve Batıkent mahallesindeki son projeleri olan ve proje öncesi konutların 400-1450 bin arasında 60-70 üst gelir sınıfına ait kişilere satıldığı ancak projenin durdurulduğu öğrenildi. 
Firmaya paraların büyük bir kısmının ödendiği, proje tamamlanmayınca da birçok üst düzey bürokrat ile iş adamının milyonlarca lira zarar ettiği öne sürüldü.
Kar İnşaat sahibi Mehmet Ali özcan’dan da günlerdir haber alınamaması üzerine mağdurlar firmanın yazıhanesine giderek avukatla görüştü.
Avukat Gürdal ören, vatandaşlara yaptığı açıklamada, firma sahibinin sağlık ve psikoloji sorunları nedeniyle işi durdurduğu, herhangi bir dolandırıcılık durumu olmadığını ileri sürdü.
ören, “11- 12 tane icra takibi geldi. Konkordato da müracaatı da olmadı. Dolandırıcılık ya da mal kaçırmak gibi bir durum söz konusu değil. Bankalardaki teminat miktarları bankadaki borçlarını fazlasıyla karşılıyor. Avukat olarak elimden geleni yapıyorum” dedi.
2018 yılında başlayan projelerde bitmeyecek projelerin olduğunu belirten ören, “Rakamı tam olarak bilmiyorum ama bitmeyen projeler için para ödeyen insanlar olduğunu biliyorum. Bu o kadar yeni ki bir rakam söyleyemem.  Şu kadar mağdurumuz var diyemem” diye konuştu.
Firma sahibi Mehmet Ali özcan’ın ülkeyi terk edecek bir suçu olmadığını ifade eden ören, “Kar inşaat bugüne kadar 720 inşaat yapmış ve teslim etmiştir. Burada mağdur olabilecek insan sayısı 10 civarındadır. Bu çerçevede dolandırıcılık, kasti hareket gibi bir durum olmaz. Hukuken adamın kaçmak için bir gerekçesi yok. Niye kaçsın? Niye yurt dışına gitsin? Sağlıklı düşünceyi kaybetmiş, uzaklaşmıştır. öyle söyleyeyim. Kaçmak söz konusu değildir” dedi.
Avukatla bir araya gelen mağdurlar hakkını ararken zaman zaman gergin anlar da yaşandı. öte yandan mağdurların firma hakkında icra takibi başlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.