Kundaklanan konağa restorasyon

Kundaklanan konağa restorasyon
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi yeni bir konukevine kavuşturuldu. Tarihi bakımdan zengin bir ilçe olan Seyitgazi’deki eski tekel binasında başlatılan restorasyon çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı. Geçtiğimiz yıl...


Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi yeni bir konukevine kavuşturuldu. Tarihi bakımdan zengin bir ilçe olan Seyitgazi’deki eski tekel binasında başlatılan restorasyon çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı.

Geçtiğimiz yıl kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kundaklanan ve kullanılmaz bir hale getirine eski bina tamamen yıkıldı. İlçe belediyesi tarafından başlatılan çalışma sonucu tarihi görüntüsünü koruyan yeni bir bina inşa edildi. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni binada çalışmalarını yerinde inceleyen belediye başkanı Hasan Kalın “İlçemizde yer alan eski askerlik binası, Şücaaddin Veli Külliyesi, çarşı cami, üryan baba türbesi ile Himmet baba külliyelerinin gerekli bakım ve onarımlarını tamamlamış durumdayız. Eski tekel binası da baştan sona yenilendi. Yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olan binayı konuk evi olarak kullanacağız. İçerisinde yöresel lezzetlerin yer aldığı bir lokanta ile nikâh salonu da yer alacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.