Yaralı kuşlar tedavi edildi

Yaralı kuşlar tedavi edildi
Eskişehir’de yaralı durumda bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerleri tarafından tedavi edilen, nesli yakın tehdit altında listesinde bulunan Avrupa’nın kanat açıklığı en büyük olan Kara Akbabası ile...


Eskişehir’de yaralı durumda bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerleri tarafından tedavi edilen, nesli yakın tehdit altında listesinde bulunan Avrupa’nın kanat açıklığı en büyük olan Kara Akbabası ile çakırkuşu özgürlüklerine kavuşturuldu.

Doğa Koruma Ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine getirilen Kara Akbaba ve çakırkuşu tedavi edilerek iyileşmeleri sağlandı.
Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli NT (Yakın tehdit altında) listesinde gösterilen ve2.5-3 metrelik kanat açıklığıyla Avrupa’nın en büyük akbabası olan Kara Akbaba bitkin ve uçamayacak durumda bulundu. Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde veterinerler tarafından muayene edilen 1 yaşındaki Kara Akbaba, tedavisi sonrasında rehabilitasyonsürecine alındı. Aynı dönemde kanadından yaralı durumda bulunarak, Hayvanat Bahçesi getirilen bir Atmaca türü olan çakırkuşu da görevli personel tarafından tedavisi yapıldı.
Tedavi ve rehabilitasyonları başarıyla tamamlanan Kara Akbaba ve çakırkuşu, Eskişehir Hayvanat Bahçesi ve Doğa Koruma Ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından türlerinin yaşadığı bilinen bölgede yeniden doğaya bırakıldı. Nesli yakın tehdit altında olan Kara Akbaba ve çakır kuşunun özgürlüğe kanat çırparak doğal ortamlarına kavuşmaları bütün ekibi sevindirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.