Dilencilere karşı ortak mücadele

Dilencilere karşı ortak mücadele
Vatandaşların şikayeti ile üç belediye zabıtası dilencilere yönelik ortak bir ekip kurdu. Yapılan operasyonda pek çok dilenci toplandı.Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Odunpazarı ve Tepebaşı...


Vatandaşların şikayeti ile üç belediye zabıtası dilencilere yönelik ortak bir ekip kurdu. Yapılan operasyonda pek çok dilenci toplandı.


Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personellerinin de katılımıyla oluşturulan dilenci denetim ekipleri kent genelinde dilencilere yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Zabıta ekipleri kent merkezinde trafik ışıklarında ve cami önlerinde vatandaşların duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayanlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan çalışmalar sonucu dilencilik yapan kişiler tespit edilerek yakalandılar. Yakalanan dilencilere, idari işlem cezası uygulandı ve dilencilik yaparak temin ettikleri paralara kamuya aktarılmak üzere el konuldu.
Zabıta yetkilileri, vatandaşları dilencilik yapan şahıslara yardım etmemeleri için uyarırken, dilenciler konusunda 7 gün 24 saat ALO 153’ü arayarak bu konudaki şikayetlerini iletebileceklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.