"Şehirle iç içe bir üniversite hedefliyoruz"

“Şehirle iç içe bir üniversite hedefliyoruz”
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Şenocak “Üniversitelerin en önemli işlevlerinden biri kuşkusuz...

Eskişehir Osmangazi üniversitesi (ESOGü) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Şenocak “üniversitelerin en önemli işlevlerinden biri kuşkusuz önce şehrine ve bölgesine, sonrasında ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa fayda sağlayacak değerler üretmektir” dedi. 


 


ESOGü Rektörü Kemal Şenocak, kentte bulunan ulusal ajans temsilcileri ve yerel gazete çalışanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kemal Şenocak’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Arslantaş, Prof. Dr. Kemal çabuk’un yanı sıra danışmanları eşlik etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda üniversiteyi şehir ile bir arada tutmak istediklerini aktaran ESOGü Rektörü Şenocak, “Bizler her sabah görevlerimize başlamadan önce şehrin ve ülkenin nabzını tutan yerel ve ulusal basını gözden geçirerek güne başlıyoruz. Basın, her kurumun ve bireyin olduğu gibi bizim de gözümüz kulağımız. Eskişehirimizdeki basın yayın organlarının, şehrin en önemli kurumlarından olan üniversitelerle sürdürülebilir ilişkiler geliştirmesi, gerek kamunun doğru bilgiye ulaşımı noktasında gerekse kurumların halka ulaşabilmesi, hitap edebilmesi noktasında çok büyük önem taşımaktadır. üniversitelerin en önemli işlevlerinden biri kuşkusuz önce şehrine ve bölgesine, sonrasında ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa fayda sağlayacak değerler üretmektir. Eskişehir Osmangazi üniversitesi de 48 yıllık bilimsel birikimi ve kurum hafızası ile birçok konuda topluma hizmet etmiş ve öncü olmuş bir üniversitedir. Bizler de göreve geldiğimiz günden bugüne bu hizmetleri arttırmak, üniversitemizdeki eğitim kalitesini yükseltmek ve bilimsel bilgi üretimine daha da ivme kazandırmak için çalışıyoruz. üniversitemizin tüm standartlarını uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye taşıyacak yeniliklerle yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 


“ESOGü OLARAK YüKSELİYORUZ”


üniversitenin tüm standartlarını uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye taşıyacak yeniliklerle yola devam ettiklerini de dile getiren Şenocak, “48 yıllık bilimsel birikim ve yenilikçi vizyonumuz ile Eskişehir Osmangazi üniversitesi olarak üniversite sıralamalarında yükseliyoruz. 2017 yılında ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan akademik yayın sayımız 1.049'a ulaştı. Yapılan yayınların ve atıfların bir neticesi olarak Orta Doğu Teknik üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde bulunan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı'nın üniversitelerin akademik performansına göre oluşturduğu "2018-2019 Türkiye Genel Sıralaması" listesinde Eskişehir Osmangazi üniversitesi (ESOGü) 157 üniversite arasında 21. sıraya yükseldi. Yine aynı kurum tarafından hazırlanan ve yalnızca Devlet üniversitelerinin yer aldığı "Devlet üniversiteleri Genel sıralamasında ise 108 üniversite arasında 17. sırada yer aldı” dedi.


“İLERİ DüZEY YOĞUN BAKIM HASTANESİ OLACAK”


İleri düzey yoğun bakım hastanesini hayata geçirmek istediklerini ifade eden Şenocak, “Bölgenin artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizin fiziki olanaklarını iyileştirmek, kapasitesini arttırmak amacıyla çalışmalar ve yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda yapılan en önemli yatırımlarımızdan biri "İleri Düzey Yoğun Bakım Hastanesi" olacak. 109 yataklı 3. basamak yetişkin ve çocuklara hizmet veren ileri düzey yoğun bakım hastanemizin Aralık 2018’de hizmete girmesi planlanıyor” diye konuştu.


Hastane de Süt çocuğu Servisi, Göz Polikliniği, çocuk Psikiyatri Polikliniği, Kan Alma ünitesi, üroloji servislerinin yakın zamanda yenilenerek hizmete girmiş servisler olduğunu söyleyen Şenocak, “Bununla birlikte hastanemizin ameliyathanesinin yarı steril alanında ameliyathane personelimizin kullanımı için yeni bir yemekhane tesis ettik. Acil servis binamızın inşaatı ise devam ediyor” dedi.


“ORGAN NAKLİNİ DE BüYüK öNEM VERİYORUZ”


Organ nakli konusunda da üniversite olarak ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını dile getiren Şenocak, sözlerine şöyle devam etti:


“Transplantasyon servisimiz de yeni hizmete açılan birimlerimizden biri. İleri dönem böbrek ve karaciğer yetmezliğinin en etkili, hatta tek tedavi yolu olan böbrek ve karaciğer nakilleri üniversitemizde son 10 aydır başarılı bir şekilde yapılmaktadır.  ülkemizde organ nakli için bekleyen hasta sayısı artmakta ancak yapılan organ nakilleri bu ihtiyacı karşılamamaktadır. Bu nedenle organ naklinin yaygınlaştırılması ve bu konudaki duyarlılıkların geliştirilmesi için biz de üniversite olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. ESOGü Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezimiz son bir yıldır aktif bir şekilde çalışmaktadır. Merkezin kurulmasından itibaren toplam 24 beyin ölümü tespit edilmiş, bunlardan 11’inde organ bağışı için onay verilmiştir. Bu organların büyük bir kısmı merkezimizde başarı ile nakledilmiştir. Bir kısmı ise diğer illerde yaşayan organ nakli bekleyen hastalar için gönderilmiştir. üniversitemizde beyin ölümü olan hastalarda organ bağışı oranı %50’ye yakın olup, bu oran Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. Organ Nakli Merkezimizde bugüne kadar canlı vericili ve kadaverik vericilerden olmak üzere 13 böbrek ve 9 karaciğer nakli başarıyla yapılmıştır.”


öte yandan Şenocak, üniversitelerine yeni bölümler açacaklarını da müjdeledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.