Maaşlarına ek zam istediler

Maaşlarına ek zam istediler
Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Eskişehir’deki sendika şube başkanları ile üyeleri dün Hamamyolu Caddesi üzerinde bir araya gelerek, maaşlarına ek zam yapılması için hükümete çağrıda bulundu. Cadde üzerindeki merdivene...

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Eskişehir’deki sendika şube başkanları ile üyeleri dün Hamamyolu Caddesi üzerinde bir araya gelerek, maaşlarına ek zam yapılması için hükümete çağrıda bulundu. Cadde üzerindeki merdivene çıkan sendika üyeleri, taleplerini dile getirdi.


Sendika üyeleri adına açıklamada bulunan Kamu-Sen il temsilcisi Türk Eğitim Sen şube başkanı Haydar Urfalı “Bugünkü ekonomik koşullarda memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma geldi. ülkedeki gelir dağılımında adaletin sağlanması için en önemli araçlardan bir tanesi benimsenen ücret endeksli olarak düzenlenmesi, gelir dağılımını bozacak, ekonomik olumsuzlukların yükünü yalnızca çalışan kesime yükleyecek bir etken olacaktır. Bu çerçevede toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyon endeksli maaş artışı tekliflerinden vazgeçilmesi, gerçekleşen enflasyon, yoksulluk sınırı, büyüme ve refah payının temel alındığı bir maaş artış sisteminin geliştirilmesi gerekmektedir” dedi.


İl temsilcisi Urfalı “Kamu görevlilerinin mağduriyetini gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalara karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltmek amacıyla 2019 yılı maaş artış oranlarının yeni ekonomi programında belirlenen hedeflere göre revize edildikten sonra memur ve emeklilere ek zam yapılmalı, bu konuda gerekli düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu. Düzenlenen ek zam talep eylemi yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.