FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Yapılanmasında karar

FET֒nün Hava Kuvvetleri Yapılanmasında karar
Eskişehir’de, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Eskişehir yapılanmasında bulundukları iddiasıyla çoğu asker 10’u tutuklu 67 sanığın yargılanması sona erdi. Önceki gün başlayan ancak sanık çokluğu nedeniyle ertelenen davada...

Eskişehir'de, FETö'nün Hava Kuvvetleri Eskişehir yapılanmasında bulundukları iddiasıyla çoğu asker 10'u tutuklu 67 sanığın yargılanması sona erdi. önceki gün başlayan ancak sanık çokluğu nedeniyle ertelenen davada sanıklar hakkında verilen ceza miktarları da belli oldu.


Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan 10'u tutuklu 65 sanık ile avukatları hazır bulundu.


2 sanığın halen firarda olduğu davada, iddia makamının sanıkların cezalandırılmasının istendiği esas hakkındaki mütalaasına karşı bu gün savunma yapan sanıkların bir kısmı iddiaları kabul etmeyerek, tahliye ve beraatlarını istedi.


İki gün süren ve dün akşam saatlerinde tamamlanan 67 sanıklı davada mahkeme heyeti tarafından alınan karar açıklandı. Heyet, 2 si firarda olan 67 kişiden, 31 sanık hakkında 6 yıl 3’er ay, 2 sanık hakkında 10’ar yıl, 3 sanık hakkında 3 yıl 1 ay 15’er gün, etkin pişmanlık yasanından yararlanan 20 kişiyi de hakkında da 2’şer yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırdı. Davada, 9 sanıkta beraat etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.