Memur sokağa indi zam istedi

Memur sokağa indi zam istedi
Artan enflasyon nedeniyle yaşanan kayıplarının bir an önce giderilmesini isteyen KESK üyesi memurlar, eylem yaparak ek zam istedi. KESK dönem sözcüsü Ayhan Gürler, “Maaşlarımızdaki kayıp bugünkü şartlara göre yüzde 50 oranına...


Artan enflasyon nedeniyle yaşanan kayıplarının bir an önce giderilmesini isteyen KESK üyesi memurlar, eylem yaparak ek zam istedi. KESK dönem sözcüsü Ayhan Gürler, “Maaşlarımızdaki kayıp bugünkü şartlara göre yüzde 50 oranına ulaştı. Kamu emekçilerine enflasyon farkı dışında ayrıca ek zam yapılmalı” dedi.

Artan hayat pahalılığı çalışanları sokağa döktü. Kamu Emekçileri Sendikaları Platformu’na (KESK) bağlı sendika üyeleri Porsuk Bulvarı üzerinde bir araya gelerek taleplerini haykırdı. Maaşlarına ek zam istediklerini belirten sendika üyelerinin eylemine bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluş temsilcileri de katılarak destek verdi.
HABERİ;
Kamu emekçilerine daha önce yapılan maaş artışının bu günkü ekonomik koşullarda eriyip yok olduğuna dikkat çeken KESK dönem sözcüsü Büro Emekçileri Sendikası şube başkanı Ayhan Gürler “Enflasyon ile topyekun mücadele adı altında, enflasyon farklarının düşürülmeye çalışılmasına karnımız tok. Enflasyon farkları 15 Ocak tarihi beklenmeden mutlaka ödenmelidir. Maaşlarımızdaki kayıp bugün şartlara göre yüzde 50 oranına ulaştı. Kamu emekçilerine enflasyon farkı dışında bir an önce ek zam yapılmalı, 2019 yılı için toplu sözleşme yenilenmelidir” dedi.
EMEKçİLERE KULAK TIKANIYOR
Yılın ilk altı ayında verilen yüzde 4 oranındaki zammın enflasyona yenik düştüğüne de dikkat çeken Gürler “Temmuz ayında yapılan maaş zamları vergi dilimi marifetiyle geri alındı. Sermaye sahiplerine vergi konusunda her türlü teşvik, muafiyet ve istisna da sınır tanımayan siyasi iktidar, emekçilerin talepleri söz konusu olduğunda kulaklarını tıkamaktadır Açlık sınırı rakamları vergiden muaf tutulmalı yoksulluk sınırı rakamları en alt vergi diliminden vergilendirilmelidir. KESK, olarak mücadele kararlılığımızı bir kez daha alanlardan ifade ediyor, tüm kamu emekçilerini haklı taleplerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Katılımın beklenenin üzerinde olduğu zam eylemi yapılan basın açıklaması ile olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.