"Kadın vekil sayısı artmalı"

“Kadın vekil sayısı artmalı”
Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının” verilmesinin 84’üncü yılı nedeniyle basın açıklaması yapıldı.Hamamyolu köprüsünde bir araya gelen kadınlar, Atatürk...


Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının” verilmesinin 84’üncü yılı nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Hamamyolu köprüsünde bir araya gelen kadınlar, Atatürk posteri ve pankart açtı.
Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Emel Eryiğit, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte kadınların çok önemli siyasi, hukuki, sosyal haklar elde ettiğini söyledi.
Eryiğit, “çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için kadını ve erkeği eşit yurttaş yaratmanın gerekli olduğuna inanan, Türkiye Cumhuriyet’ini kuran irade ve bu iradenin önderi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kadınlarımız birçok gelişmiş ülkeden önce bu haklarını elde etmiştir. Kadınların kendi kaderi ile birlikte ülke kaderinde de söz sahibi olabilmelerinin yolunun siyaset yapmaktan geçtiğini ve mecliste daha fazla kadın milletvekilinin artması gerektiğini savunmaktayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.