"Sabır taşı çatladı"

“Sabır taşı çatladı”
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, performansa dayalı döner sermaye sisteminin içinden çıkılamaz bir hale geldiğini savundu.Bugün gelinen noktada performansın çalışana da bir fayda sağlamadığını kaydeden Kararman,...


Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, performansa dayalı döner sermaye sisteminin içinden çıkılamaz bir hale geldiğini savundu.

Bugün gelinen noktada performansın çalışana da bir fayda sağlamadığını kaydeden Kararman, “Dün döner sermaye sisteminde adaletsizlik vardı. Bugün daha da adaletsiz duruma gelmiş, performansa dayalı döner sermaye ücretleri 5,6 TL gibi trajikomik düzeylere gerilemiştir” ifadelerini kullandı.
Kararman, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Performansa dayalı döner sermaye sisteminde, çalışanlar çalıştıkça çok kazanacak denilmiş, Muayene, ameliyat ve tüm tıbbi hizmetlerde çok büyük artışlar olmasına rağmen sağlık çalışanlarının döner sermayeleri erimiştir. Döner sermayelerin çalışanın alın teri olduğu ilan edildi, her ne hikmetse kurumların yaşadığı her finansal sıkıntıda, döner sermayeler kullanıldı. çalışanın hakkı başkalarına dağıtıldı. Sağlık çalışanlarına ilave ücret artış taleplerine karşılık, döner sermayeniz var denilerek hem kapılar kapatıldı, hem de döner sermayeler yok edilerek çalışanın geliri azaltıldı. Döner sermaye ödemelerine göre harcamalarını, kredi ve taksitlerini ayarlayan sağlık çalışanları geçinemez hale geldi. Bir çalışanın evine borcunu ödemediğinden dolayı haciz gelirse, geçim sıkıntısı nedeniyle ailesindeki huzur bozulursa bunun vebali çalışanın emeğini yok eden ve bunlara kayıtsız kalanlardadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.