"Enflasyon düşük gösteriliyor"

“Enflasyon düşük gösteriliyor”
DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, Ocak ayında yapılacak maaş zamları nedeniyle enflasyonun düşmüş gösterildiğini savundu. Aylardır birbiri ardına rekor kıran enflasyonun Kasım ayında düştüğünü belirten Başaraner,‘‘...


DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, Ocak ayında yapılacak maaş zamları nedeniyle enflasyonun düşmüş gösterildiğini savundu.

Aylardır birbiri ardına rekor kıran enflasyonun Kasım ayında düştüğünü belirten Başaraner,‘‘ Hangi ekonomik mucize buna yol açtı? ülkede sanayi ve tarımda üretim yükselişe mi geçti? Türk Lirası mı değer kazandı?’’ diye sordu. 407 üründen 108’inde düşüş varken 261 ürünün fiyatının arttığına dikkat çeken Başaraner,‘‘ Bu 108 ürünün fiyatı ne kadar düştü ki 261 üründeki artışı kapattığı gibi bir de düşüşe yol açıyor. Bu oyun yıllardır sahnelenen bir senaryonun tekrarlanmasından başka bir şey değildir.  Mayıs, Haziran ve Kasım, Aralık aylarında enflasyonun düşmüş gösterildiğini böylece de Ocak ve Temmuz aylarında verilen maaş artışının aşağı çekildiğini yaşayarak görüyoruz’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.