VATANDAŞA BUDAMA EĞİTİMİ

VATANDAŞA BUDAMA EĞİTİMİ
Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Meyve Bahçesi ve Bağlarda Budama Teknikleri" eğitimleri kent merkezinde de yoğun katılım ile devam ediyor.Son olarak 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen...

Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Meyve Bahçesi ve Bağlarda Budama Teknikleri" eğitimleri kent merkezinde de yoğun katılım ile devam ediyor.
Son olarak 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime 52 vatandaş katıldı. Kursiyerler ilk olarak Meyvecilikte Fidan Seçimi ve Bahçe Tesisi, Budamada Kullanılan Araçlar ve Dezenfeksiyonu, Budama Tekniği, Zamanlarına göre Budamalar (Yaz - Kış), Meyve Ağaçlarında Dal Şekilleri, Budama Sistemleri, Modern Bahçecilikte Telli Terbiye Sistemleri, Bağcılıkta Budama, Gençleştirme Budaması gibi konularda eğitim aldı. 52 kursiyere gerçekleşen eğitimin ardından katılım belgesi de takdim edildi. Budama üzerine teorik eğitimlerin ardından gerçekleşen örnek bahçe gezisi ise Keskin Mahallesi’nde bulunan Mutlu Gürdoğan’a ait bahçede gerçekleşti. Kursiyerler burada budama yaparak öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı buldu.
Vatandaşlar, düzenlenen eğitimden ötürü Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.