Başkan Kurt : "Bizi kimse ayrıştıramaz"

Başkan Kurt : “Bizi kimse ayrıştıramaz”
Odunpazarı tarihi bölgede bir dizi açılışa katılan Başkan Kazım Kurt ardından hizmet binası o bölgede bulunan Kayı Boyu Derneğini ziyaret etti. Kayı Boyu Dernek Başkanı Kazım Duman ve üyelerin bulunduğu ziyaret, oldukça...

Odunpazarı tarihi bölgede bir dizi açılışa katılan Başkan Kazım Kurt ardından hizmet binası o bölgede bulunan Kayı Boyu Derneğini ziyaret etti. Kayı Boyu Dernek Başkanı Kazım Duman ve üyelerin bulunduğu ziyaret, oldukça samimi bir havada geçti. Başkan Kurt, ziyarette Türk tarihine dair önemli paylaşımlar yaparak buna dair anılarını aktardı. Türklerin eşitlik, adalet ve demokrasi konusunda çok öncü olduğunun altını çizen Başkan Kurt, “Orhun kitabelerine bakınca kadın ile erkek eşitliğini, işçi ile işverenin sınıfsal ayrılıkları olmadığını, kurultaylarla demokrasinin çok iyi işlediğine dair işaretler ortada, hepimiz Türk tarihini kulaktan dolma değil, gerçekleriyle öğrenmemiz, bilmemiz gerekir” diye konuştu. Türkiye’nin en üretken Türkçüleri’nin solcular olduğuna da vurgu yapan Kurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün de Cumhuriyet Döneminde bu konuda harika bir kaynaştırma ve yetkilendirme yaptığına dikkat çekti.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Kayı Boyu Dernek Başkanı Kazım Duman, “Halkımız bilmiyor ya da yanlış biliyor olabilir, ama derneğimizin siyasi bir eğilimi yoktur. İçimizde CHP’li olan, MHP’li olan başka partilere gönül verenlerde var. Ancak dernek ilkelerimiz gereği herhangi bir siyasi partinin destekçisi değiliz” diye konuştu. Duman, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hepimizin farklılıklara ihtiyacı var, kimse bizi provoke edemez, etmek istese de bu oyuna gelmeyiz. Biz bölgede partisini bir kenara bırakarak, Belediyemiz ile buranın gelişimi için ne yapabiliyorsak gerekli desteğe hazırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.