"Projeyi niçin paylaşmıyorsunuz?

“Projeyi niçin paylaşmıyorsunuz?
Atatürk Stadyumu yerine yapılacak olan Millet Bahçesi ile ilgili Temmuz ayında resmi yazı ile projenin istendiğinin belirtildiği açıklamada, “Dönüş yapılmadı. Ne yapılacağını kimse bilmiyor. Proje açıklanmalı” denildi.Eskişehir...

Atatürk Stadyumu yerine yapılacak olan Millet Bahçesi ile ilgili Temmuz ayında resmi yazı ile projenin istendiğinin belirtildiği açıklamada, “Dönüş yapılmadı. Ne yapılacağını kimse bilmiyor. Proje açıklanmalı” denildi.


Eskişehir Demokrasi için Dayanışma Platformu kente yapılacak olan ‘Millet Bahçesi” ile ilgili açıklama yaptı.


Platform adına konuşan SES Merkez Disiplin Kurulu üyesi Yalçın Mutlu, Millet Bahçesi’ne ilişkin projenin kamuoyuyla paylaşılmadığını söyledi.


23 Ağustos 2013 yılının bir tartışmanın başlangıç tarihi olduğunu vurgulayan Mutlu, “Adı hala Atatürk Stadyumu olmayan, yeni stadyum olarak bilinen temel atma törenidir. Tartışmanın arttığı tarih ise 20 Kasım 2016’dır. Eskişehirspor’umuz yeni stadyumda ilk maçına çıkmıştır. Efsanenin tarih yazdığı Atatürk stadyumu atıl olmuştur.56 bin 400 metrekarelik bu alan, TOKİ’ye aittir. Bu tarihten itibaren 3 Vali değişmiş, bazı projeler yayınlanmış, valilik önünde maketler sergilenmiştir. Tabi ki biz bu kentte yaşayanlar, nefes alanlar hala buradayız. 2 yıldır atıl olarak bekleyen alan, Başkanlık seçimi sürecinde açıklanan millet bahçesi projesi ile yıkıma başlanmıştır. Yapılan açıklamalarda çok güzel olacağı ifade edilmektedir. Fakat güzelliğin kanıtı proje ortada yoktur. Tüm bilinen yıkımdan önce duvarlardaki birkaç afiş resminden ibarettir. İnşaat mühendisleri odasının Temmuz ayında resmi yazı ile projeyi istediğini, hala dönüş yapılmadığını açıklamalarından biliyoruz” dedi.


PROJE İçERİSİNDE NELER VAR?


 ‘Projede ticari yapılaşma var mıdır?’ diye soran Mutlu, “Bizler Eskişehirliler, bu şehirde yaşayan, yaşamaya devam edecek olan insanlar olarak; projenin acilen açıklanmasını istiyoruz. Eskişehirlilerin karar sahibi olmasını istiyoruz. Bu projede ticari yapılaşma var mıdır? Spor alanları olacak mıdır? Ağaçlar içinde yeşil alan ne kadardır, çocuklar için ne kadar alan ayrılmaktadır. Hepsi merak edilmektedir. Modern, çağdaş kentlerin ihtiyacı, Eskişehir’e yakışan Kent Meydanı vazgeçilmezdir. Proje açıklanmalı, bu şehirde yaşayanların proje üzerine eleştiri ve katkıları alınarak hayata geçirilmelidir. Bu şehirde yaşayanların en doğal hakkıdır. Bizler şehrin Demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşları olarak sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.