Çerkezköy Termik Santrali'ni iptal ettirdi

Çerkezköy Termik Santrali’ni iptal ettirdi
Eskişehir’deki AK Partinin bazı aktörleri  Alpu’ya kurulacak olan Termik santralin yapımını zaman zaman savuna dursun, AK Parti’nin Tekirdağ Milletvekilleri ve parti teşkilatı, Çerkezköy’de yapılması planlanan kömürlü...

Eskişehir’deki AK Partinin bazı aktörleri  Alpu’ya kurulacak olan Termik santralin yapımını zaman zaman savuna dursun, AK Parti’nin Tekirdağ Milletvekilleri ve parti teşkilatı, çerkezköy’de yapılması planlanan kömürlü termik santralin yapımını iptal ettirdi.
Tekirdağ’ın çerkezköy ilçesinde yapılması planlanan termik santralin yapımı Enerji Bakanlığı tarafından teknik nedenlerle iptal edildi.
Santralin yapılacağı bölgede daha önce kamulaştırma faaliyetleri yürütülürken, bölge halkı santralin yapımına tıpkı Eskişehirlilerin Alpu Termik santral yapımına göstermiş olduğu gibi  yoğun tepki göstermişti.
AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ'ın çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri arasında kurulması planlanan kömürlü termik santralin, teknik nedenlerle yapımından vazgeçildiğini sosyal medya hesabından açıkladı.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, termik santralin yapımından teknik nedenlerle vazgeçildiğini bildirdi. Yel, açıklamasında şöyle dedi:
 "Son günlerde sürekli Tekirdağ kamuoyunu meşgul eden çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri sınırları içerisindeki Pınarça mevkisinde yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili olarak; Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Mustafa Yel ve Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK üyesi çiğdem Koncagül'ün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşmeleri neticesinde teknik nedenlerden dolayı termik santralin yapımından vazgeçildiği bildirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.