"Taksi ve taksi dolmuşlara zam"

“Taksi ve taksi dolmuşlara zam”
Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, gelen zamların şoför esnafının belini büktüğünü söyleyerek,  taksi ve taksi dolmuşlara zam uygulamak zorunda kaldıklarını belirtti.Ulaşım zammıyla ilgili hiçbir...


Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, gelen zamların şoför esnafının belini büktüğünü söyleyerek,  taksi ve taksi dolmuşlara zam uygulamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Ulaşım zammıyla ilgili hiçbir zaman zam meraklısı olmadıklarının altını çizen Suat Er, “Yapmamak için de, gücümüzün yettiği kadar, dayanabildiğimiz kadar dayandık. 4 ay önce şehrimizde halk otobüsüne, tramvaya ve minibüse yapılan bir zam vardı. O zaman bize de soruldu. Biz de yılsonuna kadar zam yapmayacağımızı söyledik. Bu sözümüzde de durduk. Şimdi biz taksi ve taksi dolmuşlara zam alalı bugün itibariyle tam iki yıl olmuş.  İki yılda ülkemizdeki gelen akaryakıta, yedek parçaya, lastiğe gelen zamları herkes biliyor. Bu yüzden zam kaçınılmaz oldu” dedi.
Er, “Geçtiğimiz Cuma günü taksi dolmuşlara 2,5 lira yolcu taşırken 3 liraya çıkararak 50 kuruş zam yaptık. Taksilerde de taksimetrede de 4 lira açılışa, 4,5 lira km’yi uyguladık. Eski tarifesi 3,5 lira açılış, 3,5 lira km idi. Bu konuyla ilgili belediyelerimize herhangi bir tepkimiz yok. öyle bir tepki almadık. Halkımız da bunun kaç yıldır yapılmadığını biliyor. Akaryakıt zammı şoför esnafının belini bükmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.