"Orası Türk'ün gizli yarası"

"Orası Türk’ün gizli yarası”
  Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından 21 Azer’in yıl dönümünde; Güney Azerbaycan Türklüğüne vurgu yapmak için, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde "Orası Türk’ün Gizli Yarası...

 


 


Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından 21 Azer'in yıl dönümünde; Güney Azerbaycan Türklüğüne vurgu yapmak için, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde "Orası Türk'ün Gizli Yarası -Güney Azerbaycan" isimli program düzenlendi.


 


Program gereği, Türk Dünyası şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu, Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşı ve Azerbaycan Devlet Himninin okunmasının ardından, program Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkan Yardımcısı Sirac Yaguboğlu'nun açılış konuşması ve Güney Azerbaycan hakkında anlatımıyla başladı. Daha sonra Güney Azerbaycanlı şair Azeryar Danişvar bir konuşma yaptı. Azeryar Danışvar’ın konuşması sonrası, kendi sesinden ve anlatımından "Orası Türk'ün Gizli Yarası" isimli video gösterimi yapıldı. Video gösterimi sonrası Güney Azerbaycanlı ses sanatçısı Sonay Ruhi ve Güney Azerbaycanlı ozan Yanar Sönmez söylemiş oldukları Azerbaycan ezgileriyle geceye renk kattılar. Programın sonunda konuşma yapan Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkan Cavid Aydın, "İster Güney Azerbaycan deyin, ister Azerbaycan'ın güneyi, ister Arazın o tayı veya ister kanayan bir coğrafya deyin, adı her ne olursa olsun orası Azerbaycan Türk'ünün öz be öz vatan toprağıdır" dedi. Gecenin sonunda; Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, sanatçılara hediyeler takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.