Minik gönüller büyüklere örnek oldu

Minik gönüller büyüklere örnek oldu
Eskişehir’de, kumbaralarındaki paralarını toplayarak Yemen’deki kardeşlerine yardım gönderen minikler, gösterdikleri fedakârlıkla büyüklere örnek oldu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde işledikleri ‘zekatın önemi’...





Eskişehir’de, kumbaralarındaki paralarını toplayarak Yemen’deki kardeşlerine yardım gönderen minikler, gösterdikleri fedakârlıkla büyüklere örnek oldu. 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde işledikleri ‘zekatın önemi’ konusundan ilham alarak sınıfları gezen öğrenciler, 10 bin TL para topladı. El birliğiyle toplanan parayı okul idaresine bildirip İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliğiyle Yemen'deki kardeşlerine göndermenin mutluluğunu yaşadılar. öğrencilerin bu emeğine kayıtsız kalmayan okul yönetimi de, düzenledikleri törenle toplanan 10 bin TL’lik yardım çekini İHH Eskişehir Şube Müdürü Musa Karadaş'a teslim etti. 
Miniklere paranın yerine ulaşması konusunda yardım eden ve her birini tek tek gönülden kutladığını dile getiren Okul Müdürü Ali Rıza çelik, “Yaşlarınız bizlerden daha küçük, bedenleriniz bizlerden daha küçük, ama yürekleriniz bizimkilerden çok çok daha büyük. Geçen hafta içerisinde çarşamba günü bize talep geldi. Okul başkanımız 'Yemen'deki kardeşlerimiz için para toplayabilir miyiz' dedi, izin istedi. Yanındaki arkadaşlarıyla birlikte hiç biz dâhil olamadan sınıfları gezdiler, durumu anlattılar. Bizler de duyarsız kalmayalım dediler. Kumbaranızdaki harçlıklarınızı getirdiniz. Biz bu paraları sayarken gördük poşetlerden bozuk paralar çıktı. Kumbaralardaki harçlıklar gelmiş. 10 bin lira para topladınız kendi aranızda. Bunun için hepinizi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı. 
Paranın toplanmasına öncülük eden öğrencilerden Aysel Zeynep Kavaklı ise, “Biz din dersinde zekâtın önemi konusunu işliyorduk ve orada öğretmenimiz bize videolar, oradaki aç insanların halini izletti. Ben de onlar için bir şey yapmak istedim. Ben burada önüme gelen yemeği beğenmeden tok yatarken onların orada açlıktan ölmesi içime oturdu ve bu fikri idare ile paylaştım. Onlarda yardım ettiler. Sınıfları dolaştık, öğrenciler de istekliydi rahatça topladık” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.