"Kahramanlık deyince akla Türk ordusu gelir"

"Kahramanlık deyince akla Türk ordusu gelir"
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini başarıyla tamamlayan 77 kısa dönem erler, gerçekleştirilen tören ile yemin etti. . Törende konuşan Vali Çakacak, "Her Türk genci için bir onur, bir övünç vesilesi...





Eskişehir İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini başarıyla tamamlayan 77 kısa dönem erler, gerçekleştirilen tören ile yemin etti. . Törende konuşan Vali çakacak, "Her Türk genci için bir onur, bir övünç vesilesi olan askerlik görevini ne mutlu ki sizler de yerine getirmenin gururunu yaşıyorsunuz. Dünyada ‘askerlik’ deyince akla Türk ordusu; Türk ordusu deyince de akla kahramanlık, inanç ve disiplin gelir.” Dedi.

Şehit Anıl Gür Spor Salonu’nda düzenlenen yemin törenine; Vali özdemir çakacak, Garnizon Komutan Vekili Hv. Tuğg. Gürhan Ergürhan, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, erlerin aileleri ve davetliler katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali çakacak, askerliğin Türk milleti için kutsal bir görev olduğuna dikkat çekti. Vali çakacak, "Her Türk genci için bir onur, bir övünç vesilesi olan askerlik görevini ne mutlu ki sizler de yerine getirmenin gururunu yaşıyorsunuz. Dünyada ‘askerlik’ deyince akla Türk ordusu; Türk ordusu deyince de akla kahramanlık, inanç ve disiplin gelir. Geçmişi şanla, şerefle, kahramanlıklarla bezenmiş Türk ordusu, sahip olduğu yetişmiş insan gücü, üstün teknolojik donanımı ve modern teçhizatı ile bugün dünyanın sayılı orduları arasında yer almaktadır. Aziz milletimiz, tarihe yön veren, tarih yapan ve tarih yazan bir millettir. Biz tarih kadar eski bir milletiz. Biz ulu bir çınarız; rüzgârların, fırtınaların, volkanların söküp atamadığı bir çınar. Bu köklü çınar, küresel ve bölgesel istikrarsızlıklara rağmen büyümesini aralıksız sürdürmekte ve dünya genelinde ağırlığını her geçen gün artırmaktadır. özellikle savunma sektöründe dışa bağımlılığımız her geçen gün azalmaktadır. Günümüzde ülkemiz modern silah ve teçhizatlarını kendisi üretir, hatta ihraç eder konuma gelmiştir. Bu bizim için tarifsiz bir gururdur. ülkemizin böylesine büyümesi, bölgesindeki ve dünyadaki ağrılığını her geçen gün artırması ve küresel bir güç olma yolunda hızla ilerlemesi kimi ülkeleri fazlasıyla rahatsız etmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.