Sağlıkçılar taleplerini anlattı

Sağlıkçılar taleplerini anlattı
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. BirtürkÖzkavak, 2018 yılında sağlık ve sosyal hizmetlerin toplumun ihtiyaçları yerine sermayenin ve egemenlerin ihtiyaçları temelinde planlandığını...


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürközkavak, 2018 yılında sağlık ve sosyal hizmetlerin toplumun ihtiyaçları yerine sermayenin ve egemenlerin ihtiyaçları temelinde planlandığını ve yürütüldüğünü söyledi.

‘Sağlık ve sosyal hizmet alanında uygulanan politikalar ve bunun bir yansıması olarak ortaya çıkan emek rejimi ise emekçilerin sömürüsünü derinleştirerek intiharları ve ölümleri artırmıştır’ diyen özkavak, 2019 yılı taleplerini şöyle sıraladı:
“1- İnsanca Yaşamayı Sağlayacak Temel ücret;çünkü performans uygulaması ile temel ücretlerimiz yok sayıldı. 2- Fiili Hizmet Süre Zammı(Yıpranma Payı);Yaptığımız işin niteliği ve çalışma koşullarından kaynaklı olarak sağlığımız bozuluyor ve yıpranıyoruz. 3- 3600 Ek Gösterge;İktidarlar ve siyasi partiler sürekli olarak emekçilerin haklı ve meşru taleplerini seçim malzemesi haline getiriyorlar. 24 Haziran seçiminde de birçok talep bu şekilde seçim malzemesi oldu. Bunların başında da ek göstergeydi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.