"Seçimlerde oyunuzu mutlaka kullanın"

“Seçimlerde oyunuzu mutlaka kullanın”
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kafede bir araya geldiği üniversite öğrencilerine hangi partiye olursa olsun yerel seçimlerde mutlaka oy kullanmalarını söyledi.  Büyükerşen, Adalar Arena Kafede...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kafede bir araya geldiği üniversite öğrencilerine hangi partiye olursa olsun yerel seçimlerde mutlaka oy kullanmalarını söyledi.


 



Büyükerşen, Adalar Arena Kafede Eskişehir’de öğrenim gören üniversite öğrencileriyle düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya ayrıca CHP Eskişehir milletvekili Jale Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Kahvaltıda konuşan Büyükerşen, kurucusu olduğu Anadolu üniversitesi’ne siyasi kimliği nedeniyle üniversite yöneticilerinin başı ağrımaması için girmediğini söyledi. Büyükerşen’in ülke gündemi ile ilgili ders niteliğinde yaptığı konuşmayı öğrenciler dikkatle dinlediler.

ATATüRK CUMHURİYETİ GENçLERE EMANET ETTİ

Eskişehirlilerin oldum olası öğrencileri sevdiğini ve öğrencileri bağrına bastığını belirten Büyükerşen, “Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti gençken bize emanet etmişti. Bizden önce de bizden öncekilere. Şimdi de sizlere, bizim emanetçiliğimiz devam ediyor da ama her yeni yetişen kuşak, her üniversite genci cumhuriyetin bekçisi ve onun sahibi olduğunu hissetmeli, duymalı ve ona göre yaşamını sürdürmeli. Bizler Cumhuriyetin bize sağladığı imkanlar içerisinde yetiştik. Siz de Atatürk Cumhuriyetinin devam eden kural ve ilkeleri doğrultusunda yetişmektesiniz. Gerçi bunu değiştirmek isteyenler var. Başka bir yöne doğru gençleri götürmek isteyenler var. Ama muvaffak olamayacaklar.” diye konuştu.

HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN MUTLAKA OYUNUZU KULLANIN

Yerel yönetimlerin aslında halkın gerçekten kendilerini yönetecek insanları seçtiği bir sistem olduğun hatırlatan Büyükerşen, “Yerel yönetimler eğer sağlıklıysa, yerel yönetimler gerçekten demokratik, laik, hukuk devleti düzeni içerisindeyse demokrasiniz sağlıklı olur, demokrasiniz ileri olur. Gelecek mezuniyetten sonra bir canavar gibi ağzını açmış sizi bekliyor. Ne bu canavar. İşsizlik canavarı. Ne bu canavar? İçinde yaşayabileceğimiz bir ülke olmaktan çıkmış anarşinin, kavganın, gürültünün, patırtının olduğu bir hayat. Bir kere işsizlik büyük bir problem. Türkiye ekonomik bakımdan iyi gitmiyor. Dış siyaset bakımdan iyi gitmiyor. Şehir dışından gelerek Eskişehir’de öğrenim gören öğrenciler olarak seçimlerde mutlaka sandığa gidin. Hangi şehirdeyseniz o şehre seçmen kütüğünü getirtebiliyorsunuz. Ne olursunuz oyunuzu hangi partiye verirseniz verin oyunuzu kullanın. Kullanmadığınız oy bu şehir ile bu memleket için kayıptır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.