"Bu yol yapılmazsa sarayın önüne gideriz"

“Bu yol yapılmazsa sarayın önüne gideriz"
Eskişehir, Mihalıççık, Beylikova, Bozan, Alpu Köyleri Karayolu İyileştirme Platformu tarafından,  ölüm yoluna dönen ‘Eskişehir- Alpu- Beylikova- Mihalıççık’ yolu üzerinde eylem yapıldı. Bu yolda son 10 yılda 600’den...

Eskişehir, Mihalıççık, Beylikova, Bozan, Alpu Köyleri Karayolu İyileştirme Platformu tarafından,  ölüm yoluna dönen ‘Eskişehir- Alpu- Beylikova- Mihalıççık’ yolu üzerinde eylem yapıldı.
Bu yolda son 10 yılda 600’den fazla ölümlü kaza yaşandığını belirten platform üyeleri , “Yüzlerce insan canından olurken, yüzlerce can toprağa verilirken, bu canlar bu bedenler dururken kimseler bizlerden susmamızı beklemesin” dedi.

“MİLLETVEKİLİ SAZAK’A TEPKİ”
öte yandan MHP Eskişehir Milletvekili Nurullah Sazak’ın konuşması esnasında gergin anlar yaşandı. Sazak’ın “Siyaset yapmaya gelmedik buraya ama belediye ile yaşanan sürtüşme sonucunda yıllardır bu yol yapılamadı” sözleri üzerine vatandaşlar büyük tepki gösterdi.
Bir vatandaş, “Bugün burada biz konuşacağız, siz değil. Canlar sizden değil bizden gitti. Giden bütün canların isimlerini tek tek sayarım sana. Nerede iktidar partisinin milletvekilleri? Harun Karacan, Burhan Sakallı nerede? Neden yoklar? Eğer bu yol yapılmazsa sarayın önüne gideceğiz.  Türkiye’de bütün yollar yapıldı, bir Eskişehir kaldı” sözleri gergin anlar yaşanmasına neden oldu.
Diğer yandan bir başka bir vatandaş da Alpu Belediye Başkan Rafet Demirtaş ve Beylikova Belediye Başkanı özkan Alp’in neden gerekeni yapmadığını sorarak, “Onlar buraya helikopterle mi iniyor” dedi. 
“5 YILDA 214 KAZA”
Gergin anların yaşandığı eylem de araya platform üyeleri girerek iki tarafı da sakinleştirdi.
Eskişehir, Mihalıççık, Beylikova, Bozan, Alpu Köyleri Karayolu İyileştirme Platformu adına konuşan Hüseyin Güven, son 5 yılda 2013 yılında 26, 2014 yılında 34, 2015 yılından 45, 2016 yılında 65, 2017 yılında 44 olmak üzere 214 kazanın meydana geldiğini hatırlattı.
Alpu, Bozan, Osmaniye, Mihalıççık, Beylikova, Yunus Emre’yi Eskişehir’e bağlayan ve oldukça yoğun araç trafiğinin yaşandığı bu yolda her ay ölümlü ve ağır hasarlı kazaların yaşandığına dikkat çeken Güven,  “Bu yolda son 10 yolda 600’den fazla ölümlü kaza olduğu belirtiliyor. Bu ölüm yolunda 1 ayda ortalama 6 büyük kaza demek. Diğer bir ifadeyle Eskişehir’deki 2 devlet yolunda bile bu kadar fazla ölümlü kaza olmamış” dedi.
Güven, iktidar yetkililerine seslenerek, “Bu yolda ölenler yaralananlar oluyor lakin bu yol bir türlü yapılamıyor. Buradan, bugüne kadar bu yolu yapmayan ya da yapamayanlara sesleniyoruz. Artık bu ölüm yolunu yapın ve insanlarımızı bu beladan kurtarın” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplanan yüzlerce kişi olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.