"Hiç biriniz uyanmadınız mı?

“Hiç biriniz uyanmadınız mı?
Kiralık işçi çalıştırma koşulları ile ilgili yönetmeliğin kabul edilmesinin ardından Eskişehir’de kurulan Ankara merkezli işsizlere iş bulma derneğinin sosyal medya üzerinden verdiği ilana başvuru yapan 32 kişi dolandırıldıkları...

Kiralık işçi çalıştırma koşulları ile ilgili yönetmeliğin kabul edilmesinin ardından Eskişehir’de kurulan Ankara merkezli işsizlere iş bulma derneğinin sosyal medya üzerinden verdiği ilana başvuru yapan 32 kişi dolandırıldıkları iddiasıyla dava açtı. Eskişehir 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, dolandırıldıklarını ileri süren 32 kişi ile avukatları katıldı. Eskişehir’de Arifiye Mahallesinde beş katlı bir apartmanı kiralayarak dernek şubesi olarak gösteren firari sanık Halil İbrahim Göz(47)’den şikâyetçi olduklarını belirten mağdurlar, ifadelerinde zararlarının da giderilmediğini söyledi. İşe girebilme umudu ile derneğe müracaat ederek eğitim semineri, cep telefonu hattı ile aylık dernek aidatı adı altında kendilerinden yaklaşık 1000 lira para alındığını söyleyen Azime çelik(32) “Bir tanıdığım aracılığı ile dernek şubesine gelerek başvuru yaptım. Benden de aynı ücreti talep ettiler verdim ve kayıt yaptırdım. İşe yerleştirilince arayacaklarını söylediler.  2 ay kadar bekledim. Ankara’da bulunan merkezlerine çağırdılar. Eğitim seminerine katıldım. Daha sonra Eskişehir’e döndüm. Bir süre sonra şube binasına gittiğimde kapandığını öğrendim. Benim gibi onlarca kişinde dolandırıldığını öğrendim. Zararım henüz giderilmedi. Şahıstan şikâyetçiyim. Hak ettiği cezanın da verilmesini istiyorum” dedi.
  Hİç BİRİNİZMİ UYANMADI?.
Duruşmaya dolandırıldıklarını iddia eden 32 sanık katılırken savunmaları alan mahkeme başkanı “Hiç biriniz mi uyanmadı”? Diye karşılık vererek şaşkınlığını dile getiri. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için mahkeme heyeti tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.